Tadić: Opstali bi da smo radili za tajne službe

"Blic Crna Gora" počeo je da izlazi u junu 2012, a Tadić je "Vijestima" potvrdio da su finansijski razlozi bili ključni za njegovo gašenje
101 pregleda 6 komentar(a)
Blic Crna Gora (Novina)
Blic Crna Gora (Novina)
Ažurirano: 17.04.2015. 06:25h

Menadžment kompanije "Ringier Aksel Springer", izdavača “Blica Crna Gora”, ugasio je te dnevne novine nakon skoro tri godine postojanja.

To je, saznaju "Vijesti", u utorak zaposlenima saopštio direktor "Blica" Veselin Simonović.

On je urednika "Blica Crna Gora" Radmila Tadića i zaposlene obavijestio da je menadžment odlučio da ugasi crnogorsko izdanje zbog nerentabilnosti. Kompanija je zaposlenima i honorarnim saradnicima izmirila sva dugovanja.

"Blic Crna Gora" počeo je da izlazi u junu 2012, a Tadić je "Vijestima" potvrdio da su finansijski razlozi bili ključni za njegovo gašenje.

"Blic Crna Gora" nije, kao drugi listovi u Crnoj Gori, osnovan iz političkih kuhinja, nego je kompanija odlučila da otvori to izdanje kako bi imala veće tržište. Da smo radili za tajne službe, opstali bi", rekao je Tadić.

On je kazao da je "Blic Crna Gora" bio otvoren i "za vlast i za opoziciju, bio je kritičan i prema jednima i prema drugima i potpuno nezavisan i slobodan list".

"Takvi se listovi, nažalost, na tržištu danas ne traže, jer imamo senzacionalističke listove, koji na laži grade tiraž", kazao je Tadić.

On je pojasnio da te novine nijesu imale prihode koji imaju neki drugi listovi, kao što je, na primjer, od marketinga.

Srbijanski Informer ima izdanje istoimenog tabloida za Crnu Goru.

U Crnoj Gori su prestale da rade televizija IN, Elmag, Montena, novina "Republika"... zbog finansijskih problema.

Iz Sindikata medija ukazano je da je u medijima u posljednje dvije godine 500 ljudi ostalo bez posla.

Bonus video: