Barani će Dan planete Zemlje obilježiti čišćenjem plaža

Akcija se organizuje u saradnji sa Opštinom Bar, JP Komunalne djelatnosti, Morskim dobrom, svim osnovnim i srednjim školama sa područja opštine i građanima
3 komentar(a)
Deponija, Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Deponija, Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.04.2015. 06:27h

Turistička organizacija Bar će Svjetski dan planete Zemlje – 22. april obilježiti akcijom čišćenja plaža u Čanju, Maljeviku, Sutomoru, Črvnju, Crvenoj plaži, Šušanju, Topolici, Dobroj vodi, Utjehi, Murićima, kao i Ostros, Ckla, Virpazar i Stari Bar.

Cilj akcije koja se odvija pod sloganom „Za još ljepše obale“, je da poveća svijest ljudi o zaštiti životne sredine i brige o njenom permanentnom očuvanju, saopšteno je iz TO Bar.

Akcija se organizuje u saradnji sa Opštinom Bar, JP Komunalne djelatnosti, Morskim dobrom, svim osnovnim i srednjim školama sa područja opštine i građanima. Portal Jedro.me piše da će u akciji učestvovati preko 600 djece iz svih škola.

"U sklopu iste akcije animiraćemo vlasnike hotela, restorana, kafića i privatih kuća da očiste i urede svoje zelene površine, terase i dvorišta, kako bi obilježili 22. april Svjetski dan planete Zemlje i spremno dočekali turističku sezonu i opravdali imidž najčistijeg grada", poručili su iz TO Bar.

Nakon završetka akcije TO Bar će od 15 sati organizovati koncert na gradskoj plaži, gdje će bez honorara učesnike i goste zabavljat Milić Šarović&Sunset band, Etno grupa „Zora“, Padrino band i Haris Babajić.

Bonus video: