Jedno odjeljenje, a tri učiteljice, profesori ogorčeni: Direktor jedino želi da uhljebi kćerku

Mališić tvrdi da njegova kćerka ne radi od Nove godine i da je spreman da ponudi na uvid svu dokumentaciju
368 pregleda 8 komentar(a)
OŠ Radomir Mitrović, Foto: Tufik Softić
OŠ Radomir Mitrović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.04.2015. 17:20h

Grupa profesora OŠ “Radomir Mitrović“ iz Berana optužila je za nepotizam direktora Jovana Mališića, jer “ne bira način kako bi zaposlio svoju kćerku Milenu Zonjić“.

U pismu upućenom “Vijestima” i Ministarstvu prosvjete, oni navode da je Zonjićeva ponovo 1. aprila primljena na radno mjesto učiteljice, “po prethodno raspisanom konkursu, na određeno, do povratka radnice sa bolovanja”.

“U toku jedne školske godine direktor omogućava da tri učiteljice predaju jednom odjeljenju. Naime, radnica koja je na bolovanju je radila do prije dva mjeseca, onda dva mjeseca radila je druga učiteljica, a sada... direktor prima kćerku. Niko se ne pita kako će se djeca adaptirati na tri učiteljice, ali direktoru je jedini cilj da uhljebi kćerku...”

Navode i da je Mališić ranije rekao da je njegova kćerka radila od septembra do kraja decembra prošle godine i “da će se ta priča završiti”.

“Evo vidimo da kćerka opet radi...”.

Mališić, međutim, tvrdi da njegova kćerka ne radi od Nove godine i da je spreman da ponudi na uvid svu dokumentaciju:

“Možda ta grupa profesora zna nešto što ja ne znam. Neka mi jave ako moja kćerka radi. Koliko ja znam, ona ne radi od Nove godine, kao što sam vam i prošli put rekao. Tačno je da je konkurs bio raspisan, ali se jednostavno vratila radnica sa bolovanja u međuvremenu”.

On tvrdi da neko redovno šalje inspekcije i anonimna pisma Ministartsvu i medijima i da svaki dan ima “po dvije inspekcije”.

“Znam da nijesu našli nikakve nepravilnosti do sada”.

Grupa profesora je i u novembru prošle godine uputila “Vijestima” pismo u kome tvrde da je direktor nezakonito primio u radni odnos svoju kćerku, bez prethodno raspisanog konkursa.

Mališić je tada rekao da je primljena u skladu sa zakonom, “do povratka radnice sa bolovanja”.

Bonus video: