Maskenbalom proslavili 135 godina škole

Prema odluci žirija, najljepše maske imali su Jovana Dašić, učenica prvog, Bogdan Grujić iz petog i Marija Janković iz sedmog razreda
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2015. 13:28h

Učenici i nastavnici kolašinske Osnovne škole "Risto Manojlović" maskenbalom i bogatim kulturno umjetničkim progaramom obilježili su Dan škole i 135 godina postojanja te ustanove.

"Naša škola je počela sa radom prije 135 godina i možemo biti ponosni na njenu bogatu i dugu istoriju i tradiciju. Nosilac je brojnih društvenih priznanja, među njima i onih najviših koja se dobijaju za oblast vaspitanja i obrazovanja. Nastavnici i učenici, takođe, su svojim dostignućima pronijeli slavu OŠ "Risto Manojlović", kazao je direktor Zoran Rakočević.

Defileom gradskim ulicama, u maštovitim kostimima inspirisanim proljećem, učenici jedine gradske škole još jednom su oduševili sugrađane.

Žiri je imao tešku odluku da među par stotina maskiranih osnovaca odaberere one sa najamštovitijim, najoriginalnijim i najsimapatičnijim kostimima.

Prema odluci žirija, najljepše maske imali su Jovana Dašić, učenica prvog, Bogdan Grujić iz petog i Marija Janković iz sedmog razreda. Najgrade za najsimpatičnije maske pripale su Mileni Vuković, učenici drugog, Nađi Grdinić iz četvrtog i Petru Vlahoviću učeniku devetog razreda.

Najoriginalnije kostime imali su Andrej Milošević, učenik trećeg, Andrija Bakić iz petog I Matija Bulatović iz osmog razreda.

Specijalnu nagradu za kolektivnu masku dobila su braća Adrijan, Gregor i David Šćepanović. Žiri je još jednu specijlnu nagradu za trud dodijelio i Jeleni Šćepanović.

Priznanja su juče dobili i osnovci, koji su najbolji na školskim takmičenjima iz hemije, biologije, francuskog i engleskog jezika- Teodora Dulović, Anastasija Dukić, Nikolina Marković, Neda Milikić, Magdalena Tošić, Ivana Krkeljaš. Nagrađeni su i pobjednici literarnog konkursa – Anastazija Dukić, Jovan Jeknić i Jana Bulatović.

Galerija

Bonus video: