OTROVAN LJUBIMAC NA CIJEVNI

Podgorica: Mače ubijeno ispred kuće

“Bio je naš kućni mačak, jedva da je napunio godinu, izlazio je ponekad iz kuće”
118 pregleda 5 komentar(a)
Mačak Nebojša, Foto: Privatna arhiva
Mačak Nebojša, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.04.2015. 19:05h

Mače po imenu Nebojša, staro godinu dana, otrovano je u nedjelju u naselju Cijevna kod Tržnog centra “Kalija”.

Neško, kako ga je gazda Duško Garčević zvao od milja, žrtva je okrutnosti onih koji već danima ne prestaju da kažnjavaju životinje koje ni za šta nijesu krive.

“To je bio naš kućni mačak, jedva da je napunio godinu dana, izlazio je ponekad iz kuće, a u nedjelju je taj izlazak bio koban”, kazao je “Vijestima” Garčević.

On je rekao da je Neška našao ispred kapije, “na par koraka od kuće”, tu je uginuo i sada je njegov drugar, zlatni labrador ostao sam, a gazda se nada da ga neće dočekati ista sudbina.

Garčević apeluje na ljude da prestanu da se ponašaju tako okrutno i da ubijaju tuđe ljubimce i životinje uopšte. U Podgorici je prije nekoliko dana zadavljen pas, kojem je prethodno stavljena petarda u zadnjicu, u Nikšiću je nađeno osam kučića otkinutih glava, u Danilovgradu u dvorištu privatne kuće ubijen njemački špic Medo.

Svi koji smatraju da ovakvim zvjerski djelima treba da se stane na put, na sajtu cemovsko.me mogu naći peticiju za usvajanje Montijevog zakona, po kojem bi se za ubistvo životinje odgovaralo kao za ubistvo čovjeka.

Preporučujemo za Vas