Napad na Milivojevića: Okrivljeni na slobodi

Osnovno državno tužilaštvo predložilo je da se okrivljenim odredi pritvor, ali je osnovni sud u Podgorici odbio taj predlog
10 komentar(a)
Stevan Milivojević (Novina)
Stevan Milivojević (Novina)
Ažurirano: 14.04.2015. 17:17h

Podgorički osnovni sud odbio je predlog Osnovnog tužilaštva da se okrivljenima za napad na direktora LGBT Foruma Progres, Stevana Milivojevića, odredi pritvor.

Podgorička policija uhapsila je S.M, B.V. i N.R, iz tog grada, zbog neprimjerenog ponašanja prema Milivojeviću, dok se nalazio u lokalu „Good Fellas“, u društvu njemačke poslanice Evropskog Parlamenta Terese Teri Reintke.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su 10. aprila ugrozili sigurnost Milivojevića, na način što su ga zastrašivali i omalovažavali zbog njegove seksualne orijentacije.

Iz kabineta vrhovnog državnog tužioca saopšteno je da je osnovno državno tužilaštvo 12.aprila podnijelo optužni predlog protiv V.B., R.N. i M.S, zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu Milivojevića.

„Okrivljeni su po staklu objekta, papirnom maramicom razmazivali kečap, udarali rukama po staklu i glasno prijetili oštećenom i upućivali mu riječi "pederu dođi, čekamo te kad izađeš", te u cilju omalovažavanja gestikulirali tijelom, držeći se rukama za polni organ, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, zbog čega je pozvao policiju“, kaže se u saopštenju.

Osnovno državno tužilaštvo predložilo je da se okrivljenim odredi pritvor, ali je osnovni sud u Podgorici odbio taj predlog.

Bonus video: