Prodavci iz "Gintaša" se žale: Ulična prodaja cvjeta

Kozji sir koštao je od sedam do osam eura po kilogramu
72 pregleda 2 komentar(a)
Gintaš, tezga, Foto: Zoran Đurić
Gintaš, tezga, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.04.2015. 14:35h

Polovina tezgi na zelenoj pijaca u “Gintašu” juče je bila pokrivena i zaključana, a prodavci se žale da su imali znatno manji pazar nego prošlih godina.

U sektoru za prodaju jaja, gdje su školjku nudili za tri eura, tvrde da je uoči prošlog Vaskrsa, bilo mnogo veće interesovanje i bolja trgovina.

“Vidite da su danas izlozi puni. Prodajem više godina domaća jaja, stvarno visokog kvaliteta, ali primjećujem da je mušterija sve manje. Dešavalo se da gotovo sve prodamo uoči Vaskrsa, a ove godine samo pola”, kazala je prodavačica, koja je insistirala na anonimnosti.

Sektor ribe juče je bio zatvoren, ali zato su mnogi kupovali šarana kod uličnih prodavaca ispred Gintaša, po cijeni od pet eura za kilogram, , iako je u jeku zabran na tu vrstu. Međutim, mnogi prodavci juče su, tvrde, došli da budu za tezgama, u slučaju da neko dođe da trguje, dok su trotoari oko “Gintaša” bili puni uličnih prodavaca.

Prodavci sira tvrde da nisu loše pazarili, a kozji sir koštao je od sedam do osam eura po kilogramu, dok je skorup nuđen za 20.

Bonus video: