Odobreno podizanje spomenika vojvodi Mirku Petroviću

Vojo Vuletić (DF) je kazao gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću da od njega očekuje zrelost, istakavši da bi volio kad bi Stijepović povukao odluku i pokazao da nije marioneta
50 komentar(a)
Skupština Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Skupština Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2015. 11:28h

Odbornici vladajuće koalicije DPS-SDP-LP-DUA-BS-HGI usvojili su odluku o spomen- obilježjima, kojom je predviđeno podizanje spomenika vojvodi Mirku Petroviću na Trgu Republike.

Protiv su glasali odbornici DF, SNP, DEMOS-a i bivši odbornici SNP-a. Uzdržani su bili odbornici DPS-a Bane Popović, Momčilo Vujošević i Milan Mijović.

Na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada su odbornici samo glasali za pomenutu odluku, o kojoj su raspravljali na zasjedanju, održanom prošlog četvrtka. Tada je glasanje odloženo, jer vladajuća koalicija, izlaskom opozicije iz sale, nije imala kvorum.

Bivši odbornik SNP-a Vladimir Čađenović je istakao da od pomenute odluke treba napraviti dvije - jednu, koja se odnosi na obnovu spomenika na Pobrežju i drugu, o podizanju spomenika vojvodi Petroviću.

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih je kazao da razumije dilemu odbornika, ali da je preostalo samo da se izjasne.

Vojo Vuletić (DF) je kazao gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću da od njega očekuje zrelost, istakavši da bi volio kad bi Stijepović povukao odluku i pokazao da nije marioneta.

Bonus video: