Ulcinj: Grafiti "Srbija" i "četiri ćirilična S" na zidovima OŠ "Boško Strugar"

Iz Ministarstva prosvjete ističu da apeluju na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije, kao i različitosti kako vjerske, tako i nacionalne po kojima je kako ističu crnogorsko društvo poznato
106 pregleda 164 komentar(a)
OŠ Boško Strugar, Ulcinj, Foto: Ul-info.com
OŠ Boško Strugar, Ulcinj, Foto: Ul-info.com
Ažurirano: 13.04.2015. 15:43h

Na zidovima Osnovne škole “Boško Strugar“ i nekim okolnim kućama jutros su osvanuli grafiti “Srbija” i četiri ćirilična slova S koje su nepoznati počinioci ispisali sprejom, javlja portal ul.info.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici ulcinjske policije.

Sličan incident desio se takođe prošlog mjeseca, ali pisci ovih grafita još nijesu otkriveni, podsjeća ul.info.

Ministarstvo prosvjete najoštrije je osudilo ispisivanje ovih grafita i izražava zabrinutost zbog ovakvog vandalskog ponašanja pojedinaca, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

"Ovakvo ponašanje usmjereno je protiv tradicionalno dobrih odnosa između pripadnika različitih vjerskih i nacionalnih zajednica i predstavlja vandalski čin zlonamjernih pojedinca, koji kriminalnim ponašanjem narušavaju multikonfesionalni i multinacionalni sklada u Crnoj Gori. Korišćenje obrazovnih institucija, za ovakvo vandalsko ponašanje, je još jedan pokazatelj da su ovo djela pojedinaca koji nemaju poštovanja prema institucijama sitema i različitostima. Nadamo se da se ovakav incindent više neće ponoviti", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete dodaju da apeluju na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije, kao i različitosti kako vjerske, tako i nacionalne po kojima je kako ističu crnogorsko društvo poznato.

"Pozivamo nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom, i spriječili eventualni pokušaji ovakvog ponašanja u budućem periodu", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: