"UNAPRIJEĐENJE SOCIJALNE ZAŠTITE I POBOLJŠANJE KVALITETA ŽIVOTA"

U Plavu otvoren Dnevni boravak za stare osobe

"Saradnja sa lokalnim samoupravama rezultira povećanim brojem otvorenih objekata, servisa i usluga koje se pružaju u oblasti socijalne i dječje zaštite", navodi se u saopštenju Ministarstva
378 pregleda 2 komentar(a)
Dom za stare, Plav, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Dom za stare, Plav, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 17.09.2018. 15:10h

U Opštini Plav danas je otvoren Dnevni boravak za stare osobe, s ciljem unaprijeđenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Dnevni boravak za stare, prvi takav servis u toj opštini, otvorili su ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, koji je boravio u radnoj posjeti Opštini Plav i predsjednik te Opštine, Mirsad Barjaktarević.

"Saradnja sa lokalnim samoupravama rezultira povećanim brojem otvorenih objekata, servisa i usluga koje se pružaju u oblasti socijalne i dječje zaštite", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dnevni boravak za stare osobe u Plavu je sedmi objekat te vrste u Crnoj Gori, čije je uspostavljanje i funkcionisanje podržano kroz projekte Nastavak reforme sistema socijalne zaštite i Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u saradnji sa kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.

Iz Ministarstva su kazali da su operativna tri Dnevna boravka za stare osobe u Opštini Nikšić, dva u Opštini Danilovgrad, odnosno Danilovgradu i Spužu, i jedan u Opštini Mojkovac.

„Ukupna bruto površina objekta u Plavu iznosi 213,26 metara kvadratnih, dok je ukupna neto površina 169,88 kvadrata, od čega se 89,55 kvadrata odnosi na Dnevni boravak za stare osobe, 44,25 kvadrata na kancelarijski prostor, a 36,08 kvadrata na stambenu jedinicu za potrebe pružanja usluga socijalne i dječje zaštite“, dodaje se u saopštenju.