Na četiri solitera u Budvi radovi od oktobra

Radovi prekinuti i na gradnji kondo hotela u Rafailovićima, kao i na hotelu "Blue sail" u Petrovcu, koji ima 11 spratova
91 pregleda 7 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.04.2015. 17:43h

Velika kriza u građevinskom biznisu, zaustavila je gradnju dvije trinaestospratnice i dvije osmospratnice na 200 metara od Staroga grada, čiji je investitor podgorička kompanija "ICL inžinjering". Radovi bi trebalo da budu nastavljeni 1. oktobra.

Radnici su sa gradilišta povučeni već mjesec dana, a kompanija "Bemax", koja je izvodila radove povukla je građevinsku operativu.

Riječ je o kompleksu zgrada naspram poslovno-stambenog centra "TQ Plaza", za koji je Opština Budva još u avgustu 2012. izdala građevinsku dozvolu, za gradnju nešto više od 18 hiljada kvadrata bruto građevinske površine na parceli od 4.130, gdje se nekada nalazio mali hotel "Fontana".

Radovi su stali upravo u vrijeme kada je i praktično presahlo rusko tržište, odakle su dolazili glavni kupci, a tražište nekretnina doživjelo kolaps.

Pusto gradilište izazvalo je sumnje stanovnika metropole turizma da bi projekat mogao biti trajno zaustavljen.

Prema riječima izvršnog direktora "ICL inžinjeringa", poznatog profesora Arsenija Vujovića nastavak gradnje nije doveden u pitanje, i ona će biti nastavljena najkasnije 1. oktobra.

"Završeno je 70 odsto investicije, naši partneri bi trebalo ubrzo da obezbijede nastavak radova. U svakom slučaju kompleks će biti završen do početka sezone 2016", kazao je Vujović.

On je naveo da je u planu da dvije od četiri zgrade budu pretvorene u hotel, uz napomenu da je kompanija na ime komunalija Opštini do sada uplatila četiri miliona eura.

Da je kriza učinila svoje svjedoči još nekoliko stopiranih projekata, i pusta gradilišta duž budvanske rivijere. Naime, kompanija "Nivel", je zaustavila izgradnju budućeg višespratnog kondo hotela u Rafailovićima na samoj pjeni od mora.

Gradilište je pusto i očigledno čeka bolje dane na tržištu nekretnina. Radovi na dovršetku 11-spratnog kondo hotela u srcu Petrovca "Blue sail", koji izvode kompanije "Zetagradnja" i "Ljetopis automotive" ni poslije pola godine nijesu nastavljeni.

Bonus video: