Budva: Doktor nije pregledao dijete jer je bio umoran?

U srijedu je u budvanskom Domu zdravlja radio samo konsultant na sistematskim pregledima
318 pregleda 45 komentar(a)
stetoskop, doktor, ljekar, Foto: Pixabay.com
stetoskop, doktor, ljekar, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 10.04.2015. 11:14h

Budvanka Jovanka Ilić tvrdi da u Domu zdravlja u tom gradu izabrani pedijatar prije dva dana u prvoj smjeni nije mogao da primi njenu sedmogodišnju ćerku koja je imala temperaturu 38.2.

Ona je “Vijestima” ispričala da im je rečeno da dr Dragan Hadžić ne može da pregleda dijete jer je umoran i ima dosta pacijenata, a da u popodnevnoj smjeni nije radio nijedan izabrani pedijatar.

Ilić je kazala da ne “krivi doktora što je umoran”, ali da se može naći rješenje da u obje smjene djeca dobijaju zdravstvenu uslugu.

Hadžić tvrdi da nikoga od djece koja su bolesna nije vratio bez pregleda, što su potvrdile i medicinske sestre. On je rekao da postoji evidencija koliko je pacijenata primio, dodavši da pregleda čak i osobe iz drugih država, koje dođu bez zdravstvene knjižice.

Hadžić je istakao da pacijenti lažu i da je sa poslom prije dva dana završio u 14:50 časova.

Iako je sistematizacijom budvanskog Doma zdravlja predviđeno da rade tri izabrana pedijatra, više izvora “Vijesti” potvrdilo je da je Hadžić jedini doktor za djecu.

Direktor Doma zdravlja Zoran Špadijer rekao je da u toj zdravstvenoj ustanovi rade dva pedijatra i konsultant, dok je jedna izabrana ljekarka otišla na specijalizaciju.

Bonus video: