Akterka afere "Snimak" dobila unapređenje

Stručni savjet je optužio Borovićevu da je svojim govorom na sjedenici SO „očajnički pokušala da popravi svoje poljuljano mjesto u partijskom poretku“
165 pregleda 21 komentar(a)
Nada Borović
Nada Borović
Ažurirano: 09.04.2015. 17:30h

Stručni savjet Narodne biblioteke Stevan Samardžić u Pljevljima izrazio je svoje nezadovoljstvo što je aktuelna vlast DPS, BS i SDP za predsjednicu Savjeta te ustanove izabrala Nadu Borović, optuženu u aferi Snimak, smatrajući da je to ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Borović se, zajedno sa još devet aktivista DPS-a, sudi zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju prilikom raspodjele jednokratne novčane pomoći od po 50 eura uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012.

Za zloupotrebu službenog položaja u ovom predmetu pravosnažno su osuđeni doskorašnji direktor i službenik Centra Juso Ajanović i Ermin Nuhanović na kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Članovi Stručnog savjeta kojeg čine smijenjena direktorica Biblioteke Stanojka Ljiljanić i zaposleni Marija Knežević, Ivana Cvijetić, Sofija Jelovac, Marija Dragaš, Milija Knežević, Ljiljana Vraneš i Danko Radovanović, navode da je nedopustivo pravno nasilje i nedostatak elementarne kulture u ophođenju predstavnika opštinske vlasti prema onima koje smjenjuju i sa kojima, uprkos svemu, treba da sarađuju.

Skupština Opštine Pljevlja na posljednjoj sjednici dala je saglasnost na smjenu Ljiljanić sa mjesta direktora Biblioteke, a razloge smjene obrazložila je Borović.

Stručni savjet je optužio Borovićevu da je svojim govorom na sjedenici SO „očajnički pokušala da popravi svoje poljuljano mjesto u partijskom poretku“.

„U Biblioteci se u naredna dva mjeseca realizuje projekat javog rada 'Svako vrijeme nosi svoje knjige', ali bi prikladnije bilo 'Svako vrijeme nosi svoju knjižicu' jer je članstvo u DPS-u jedan od neophodnih uslova za učešće. Svojom oskudnom varijantom kolokvijalnog uličnog govora Nada Borović je usmeno „obrazložila“ Odluku o neprihvatanju Programa rada, što nije učinila pismenim putem, koristeći izraze „nekreativan“, „nema energiju“, kao da je u pitanju rijaliti šou, što je, možda, izvor duhovnog napajanja dotične osobe. Sada je savim jasno zašto je izostalo pismeno obrazloženje “za to treba biti pismen!“, navodi se u saopštenju Stručnog savjeta.

Bonus video: