Konjević potpisao zahtjeve: 307 službenika MUP-a ide u penziju

Među onima koji odlaze veliki je broj iskusnih ljudi, profesionalaca, tvrde izvori iz MUP-a
114 pregleda 18 komentar(a)
policajci, specijalci, policija, Foto: Uprava policije
policajci, specijalci, policija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.04.2015. 17:09h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević potpisao je 307 zahtjeva za penzionisanje službenika ovog ministarstva. Iz MUP-a nijesu saopštili koliko, ali su naveli da među službenicima koji su tražili ima i rukovodećeg kadra.

Ovi službenici su, shodno izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima iskoristili svoje zakonsko pravo za ostvarivanje starosne penzije i do 1. aprila predali zahtjeve, a ministar Raško Konjević to je odobrio.

Prema podacima koje smo dobili iz ovog resora najveći broj službenika odlazi iz Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata 35, zatim iz podgoričke policije 26. Sedamnaest zahtjeva za penzionisanje stiglo je iz beranske policije, a po zahtjev manje iz hercegnovske i pljevaljske.

"Zahtjev službenika Uprave policije za raskid radnog odnosa shodno navedenom članu Zakona, na odobrenje ministru unutrašnjih poslova dolazio je tek nakon što su saglasnost dali služebnikov neposredni rukovodilac, pomoćnik direktora UP po liniji rada te direktor Uprave policije. Svaki zahtjev koji je ispunjavao sve formalne uslove i dobio sve potrebne saglasnosti i kao takav došao na odlučivanje ministru, odobren je", kazala je savjetnica za medije u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Mirjana Bošković.

I pored preciznih podataka koliko službenika i iz kog sektora odlazi u penziju, iz MUP-a nijesu odgovorili koliko je među njima rukovodilaca.

"Među ukupno 307 odobrenih zahtjeva za raskid radnog odnosa, dio se odnosi i na one koji su u Upravi policije pokrivali rukovodeće pozicije", kazala je Bošković za TV Vijesti.

Broj službenika MUP-a, koji je bio ogroman teret državi, ali i procesu evroatlantskih integracija, sada je znatno smanjen, ali ostaje otvoreno pitanje da li je MUP možda ostao i bez kvalitetnog kadra.

Među onima koji odlaze veliki je broj iskusnih ljudi, profesionalaca, tvrde izvori iz MUP-a. Ministar Konjević nedavno se žalio na skupštinskom odboru za odbranu i bezbjednost, kako policija muku muči upravo sa nedostatkom profesionalaca I iskusnih sluzbenika .

Bonus video: