Kovačević: Pomoć UNICEF-a iod velikog značaja za buduće aktivnosti

Perks je istakao da će UNICEF nastaviti da pruža stratešku pomoć, podršku, konsultacije i ideje
168 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Kovačević, bendžamin Perks, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, bendžamin Perks, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 09.04.2015. 14:55h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sastala se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a, Bendžaminom Perksom.

Kovačević je najavila nastavak već do sada uspješne saradnje između ove dvije institucije.

Ona je istakla da će ekspertska pomoć UNICEF-a i dalje biti od velikog značaja za realizaciju budućih aktivnosti koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u cilju poboljšanja reforme socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori, implementacije zakona i podzakonskih akata, jačanja kapaciteta lokalnih servisa, posebno ističući značaj realizacije projekta “Informacioni sistem socijalnog staranja-Socijalni karton”.

"Perks je pozdravio napore koje je Ministarstvo ulagalo u prethodnom periodu na realizaciji zajedničkih projekata i istakao veliki uspjeh koji je Crna Gora postigla kada je u pitanju smanjenje broja djece u institucijama. Istakao je da je potrebno unaprijediti saradnju sa lokalnim samoupravama kada su u pitanju djeca koja izlaze iz Doma ’Mladost’ u Bijeloj, dati im prioritet prilikom pronalaženja smještaja i posla, pružiti im pomoć u savladavanju gradiva na fakultetima ili drugim školama tokom njihovog obrazovanja. Takođe će se više pažnje posvetiti i jačanju kapaciteta dnevnh centara za djecu sa smetnjama u razvoju", navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Perks je istakao da će UNICEF nastaviti da pruža stratešku pomoć, podršku, konsultacije i ideje jer "svojim jedinstvenim pristupom znanju i strategijama za dobrobit djece, može efikasno pružiti podršku Crnoj Gori u cilju odgajanja zdrave, obrazovane i zaštićene generacije novih građana Evrope".

Bonus video: