Sanela preminula od sepse, porodica traži kaznu za eventualne krivce

Iz porodice su nezvanično saopštili da očekuju da će Tužilaštvo do kraja ispitati Sanelinu smrt i za eventualne krivce zatražiti kaznu. Ukoliko to izostane, kako su najavili, porodica će tražiti odgovornost ljekara
169 pregleda 7 komentar(a)
Sanela Kujević-Murić, Foto: Facebook
Sanela Kujević-Murić, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.04.2015. 06:25h

Porodilja Sanela Kujević-Murić preminula je usljed sepse, izazvane zapaljenjem slijepog crijeva.

To piše u nalazu obdukcije koji je tek 20 dana nakon smrti porodilje stigao u Viši sud u Bijelom Polju.

Sanelin suprug Asmir Murić rekao je juče “Vijestima” da još nije dobio nalaz obdukcije, zbog čega nije želio da daje bilo kakve komentare.

Iz porodice su nezvanično saopštili da očekuju da će Tužilaštvo do kraja ispitati Sanelinu smrt i za eventualne krivce zatražiti kaznu. Ukoliko to izostane, kako su najavili, porodica će tražiti odgovornost ljekara.

Na osnovu vještačenja doktorke sudske medicine Dragane Čukić, iz Tužilaštva su potvrdili ranije pisanje “Vijesti” da je dvadestrogodišnja Sanela umrla od sepse, do koje je došlo usljed upale slijepog crijeva.

Porodilja je, prema vještačenju, preminula “uslijed sepse bakterijama dospijelim u krvotok iz gnojnog zapaljenja slijepog crijeva, koje se proširilo na organe trbušne duplje“.

Sanela se prijevremeno porodila 25. februara u beranskoj bolnici, odakle je sjutradan otpuštena. Beba teška 1,7 kilograma prebačena je na Neonatološko odjeljenje Kliničkog centra Crne Gore.

Nakon porođaja, na osnovu dokaza do kojih je prilikom izviđaja došla policija, Sanela se, sa bolovima u trbuhu i temperaturom, javljala doktorki Azri Bralić-Lukač 9, 10. i 11. marta, a potom i Hitnoj pomoći 15. marta.

Doktorki Bralić-Lukač ponovo se javila 17. marta, kada je zadržana na Ginekološkom odjeljenju.

Sanelino stanje se pogoršalo rano ujutro, preminula je 5:45 časova.

Bonus video: