Čelnici zdravstvenih ustanova honorar zarađuju kao odbornici

Pored angažmana u lokalnim parlamentima, često su predavači na fakultetima, sudski vještaci, a Rasim Agić radi i u zatvoru
138 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Bošnjak, Foto: Slavica Kosić
Zoran Bošnjak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.04.2015. 17:00h

Prvi čovjek beranske Bolnice Budimir Dabetić prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa da je lani mjesečno primao 1.848 eura.

U Bolnici je mjesečno zarađivao skor 1.538 eura, kao odbornik DPS-a u Skupštini Opštine Berane 110, a 200 eura kao sudski vještak.

Njegov partijski kolega i direktor Instituta “Simo Milošević” Zoran Bošnjak primao je mjesečno 960 eura, a u skupštinskom odboru Herceg Novog 162 eura.

On je prijavio komisiji i da je vlasnik stana i krovne ploče u Herceg Novom, stana u Žanjicama i zemlje u Podima.

Direktor Doma zdravlja Cetinje Nenad Vušurović zarađivao je 800 eura, a dodatnih 140 kao odbornik DPS-a u skupštini prestonice.

U imovinskom kartonu Vušurović je naveo da je član školskog odbora OŠ “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju, ali i da je predsjednik Odbora za izbor i imenovanje i član Odbora za finansije i privredni razvoj, iako nije naveo da li i koliku novčanu naknadu prima za to.

Od pokretne imovine Vušurović posjeduje lovačku pušku, pištolj i motocikl.

Direktor nikšićkog Doma zdravlja Veselin Bulatović zarađivao je mjesečno 1.002 eura, a u Osnovnom sudu u tom gradu i “300-400 eura” kao sudski vještak iz oblasti hirurgije.

Direktor Doma zdravlja Bijelo Polje Rasim Agić ima dva stana u Bijelom Polju i Podorici i zemljište u Bijelom Polju i Kruševu. Njegova mjesečna plata iznosila je 961 euro, dok je na osnovu ugovora o djelu u bjelopoljskom zatvoru zaradio 4.200 eura, ne navodeći za koji period.

Kalač zaradio 200 eura od vještačenja

Direktor Doma zdravlja Rožaje i poslanik DPS-a u prethodnom sazivu Hajran Kalač zarađivao je je 1.067 eura, a dodatnih 200 kao sudski vještak. Od pokretne imovine posjeduje “folksvagen pasat”, a njegova ćerka Denisa, koja je radila kao pripravnik u lokalnoj upravi Rožaje, “tojotu jaris”.

Direktorica Doma zdravlja u Plavu Sabina Markišić zarađivala je mjesečno 907 eura i 55 kao odbornik SDP-a. Njen suprugMerdin Markišić naveo je da je kao asistent na Visokoj medicinskoj školi u Beranama primao oko 800 eura godišnje i da posjeduje tri vozila - “golf” V, “audi” 6 i “kavasaki”. Markišić je naplatio osiguranje od povrede ruke u iznosu od 25.000 eura, a od izdavanja medicinskih aparata i stana u Beranama lani je zaradio 18,6 hiljada.

Bonus video: