Herceg Novi: Edukacija mladih iz nekoliko oblasti

Mladi iz Herceg Novog imaće priliku da prođu edukaciju iz oblasti audio tehnike i softvera, kao i iz oblasti grafičkog dizajna, fotografije i novinarstva
80 pregleda 1 komentar(a)
Senka Bulut, Foto: Slavica Kosić
Senka Bulut, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.04.2015. 13:41h

Omladinski Kulturni Centar Herceg Novi započeo je implementaciju projekta Nezavisni omladinski informativni servis „Eclectic“-"N.O.I.S.E".

"Narednih devet mjeseci, mladi iz Herceg Novog imaće priliku da prođu edukaciju iz oblasti audio tehnike i softvera, kao i iz oblasti grafičkog dizajna, fotografije i novinarstva. Nakon obuka, svoje stečeno znanje i vještine, omladina će moći da praktično primjeni i unaprijedi kroz učešće u redakciji „N.O.I.S.E.“, odnosno u produkciji radio emisija i kreiranju, zatim i ažurirnju omladinskog portala", kazala je Senka Domović Bulut koordinatorka projekta.

Ona je naglasila da je cilj podstaći mlade na međusobnu saradnju, razmjenu informacija, znanja i vještina, realizaciju zajedničkih akcija, ali i istaći ulogu i značaj mladih kao ravnopravnih aktera društva i društvenih promjena.

Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo (FAKT) i to kroz program "De facto strong".

Riječ je o podršci koju finansira Evropska komisija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.

Bonus video: