Marić i Raspopović bi da grade na Crvenoj glavici

Estradni menadžeri tražili urbanističko-tehničke uslove za gradnju na zemljištu koje su kupili prije deceniju
383 pregleda 4 komentar(a)
Crvena glavica, Foto: Vuk Lajović
Crvena glavica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.09.2018. 05:53h

Podgorička kompanija “Adriatic apartments“ estradnih menadžera Radomira Rake Marića i Vukića Raspopovića zatražila je urbanističko-tehničke uslove (UTU) za gradnju na zemljištu od 7.300 kvadrata na Crvenoj glavici, naspram Svetog Stefana.

Oni su UTU zatražili od budvanskog Sekretarijata za urbanizam, kako bi gradili na zemljištu koje su sa poslovnim partnerima kupili prije deceniju.

Crvena glavica je jedna najatraktivnijih lokacija za gradnju luksuznih vila jer je planskim dokumentom preponzata kao prostor za razvoj ekskluzivnog turizma.

U protekloj deceniji na Crvenoj glavici niklo je više od deset vila i manjih zgrada sa apartmanima.

Zemljište podgoričke kompanije pod blokadom je austrijske banke i Opštine Budva. Kompanija je još prije deceniju založila zemljište kod austrijske “Hipo Alpe Adria banke” na ime kredita od 19,8 miliona eura.

Banka je tada u katastarsku evidenciju upisala i zabranu otuđenja bez njene pismene saglasnosti.

Šapu na atraktivnu parcelu stavila je i Opština zbog nagomilanog poreskog duga. Prema katastarskoj evidenciji, Opština je još sredinom 2014. prvi put blokirala zemljišni kompleks na ime poreskog duga od 50.000 eura, da bi u maju prošle godine ponovo upisala hipoteku na iznosu od 243.498,41 euro, a na osnovu zaključka o obezbjeđenju poreskog potraživanja.

Marić je bio ključna figura u vrijeme kada je Budva bila centar muzičkih dešavanja na Balkanu. Posredovao je prilikom gostovanja “Roling stonsa“ na Jazu 2007. godine, kao i godinu kasnije kada je na plaži koncert održala i pop kraljica Madona.

Muzički spektakli koštali su budvansku Opštinu više od 10 miliona eura i procesuirani su pred Specijalnim tužilaštvom.

Na čelu organizacionog odbora za organizaciju koncerta “Roling stonsa“ bio je Svetozar Marović, osuđeni šef budvanske kriminalne grupe.

Raspopović je nekada stajao iza muzičkog festivala “Pjesme Mediterana“ koji se godinama održavao ispred zidina Starog grada.

Bonus video: