Reljef Žabljaka na međunarodnom konkursu u Bugarskoj

Autorke očekuju uspješnu prezentaciju koja će potvrditi njihova znanja i vještinu
144 pregleda 2 komentar(a)
reljef Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
reljef Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.04.2015. 13:37h

Motivi Prutaša, Škrčkih jezera, Bobotovog kuka i drugim dodirnih prostora tog dijela Durmitora naći će se tokom aprila u Bugarskoj. Ne na razglednicama niti flajerima.

Nijesu tu ni foto ili video zapisi već reljef u gipsu-rad žabljačkih gimnazijalki Dajane Motika Raonić, Anje Pješivac i njihovog profesora geografije, na ovom poslu mentora Milana Mirkovića.

"Sa ovim radom učestvovaćemo na trećem međunarodnom konkursu „Kras pod zaštitom-poklon za buduće generacije. Takmičenje organizuju Nacionalni institut za geofiziku, geodeziju i geografiju pri Bugarskoj akademiji nauka i Fondacija Centar za karstologiju „Vladimir Popov. Takmičenje prethodi međunarodnom naučno-praktičnom forumu „Zaštićene kraške oblasti-obrazovanje i osposobljavanje“ krajem septembra u Sofiji", kaže profesor Milan Mirković.

Rad razmjere 1:22.000, dimenzija 40X40 santimetara čeka spremno da se upakuje u omot koji će ga obezbijediti od neželjenih oštećenja.

Autorke očekuju uspješnu prezentaciju koja će potvrditi njihova znanja i vještinu ali i na ovaj način svijetu pokazati prirodne ljepote ovog prostora i samim tim predstaviti svojevrsnu turističku propagandu ovog kraja.

Bonus video: