Za Sea Dance ni četvrti put nema kvoruma

Sjednicu su bojkotovali odbornici kompletne opozicije, kao i dva odbornika SDP-a i jedan odbornik Liberalne partije
2 komentar(a)
SO Budva, napuštanje sjednice, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, napuštanje sjednice, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.04.2015. 08:50h

Skupštinske većine ni danas nije bilo, pa zbog nedostatka kvoruma, budvanski lokalni parlament se ponovo, četvrti put zaredom, nije mogao izjasniti da li će da aminuje desetogodišnji ugovor o organizaciji muzičkog ljetnjeg festivala ”Sea dance” na plaži Jaz.

Naime, u nastavku 14. zasjedanja Skupštine opštine Budva, zakazan u 10 sati u skupštinskoj sali Akademije znanja bilo je svega 12 od ukupno 32 odbornika. Kao što se i očekivalo, imajući u vidu da je na dnevnom redu bilo izjašnjavanje o festivalu Sea dance, sjednicu su bojkotovali odbornici kompletne opozicije, kao i dva odbornika SDP-a i jedan odbornik Liberalne partije.

Inače, sjendica koja je započeta 29. decembra, ovim je ušla u četvrti mjesec, i još se ne zna da li će odluka o milionskom ugovoru biti povučena, odnosno da li će vladajući DPS odustati od namjere da se do 2025. na Jazu organizuje muzički festival.

Niame, skupštinske većine nema koja će dati zeleno svijetlo da Opština Budva zaključi sa novosadskom kompanijom My Exit Adventure i firmom EMC group iz Podgorice ugovor kojim je predviđeno da se iz opštinske kase u periodu od 2016. do 2025. godišnje izdavaja najmanje pola miliona eura, ukupno pet miliona za deset godina.

Opština je za ovu godinu odobrila taj iznos, pa će festivala biti na Jazu.

Bonus video: