Stanari "Kornjača" nemaju prilaz od useljenja

Prema urbanističkom planu, zgrade je trebalo da dobiju ulicu sa dvije trake i rasvjetu, ali je do danas ostao uski makadam
355 pregleda 1 komentar(a)
Kornjače, Zagorič, Foto: Boris Pejović
Kornjače, Zagorič, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.04.2015. 15:09h

Stanari četiri zgrade u Piperskoj ulici, popularnih „kornjača”, od kada su uselili prije pet godina, nemaju prilaz.

Do zgrada se dolazi neasfaltiranim i mračnim putem, što je veliki problem za đake, a često se dešava i da taksisti neće da voze.

Prema urbanističkom planu, zgrade je trebalo da dobiju ulicu sa dvije trake i rasvjetu, ali je do danas ostao uski makadam.

Predsjednik Skupštine stanara jedne zgrade Rajko Mićović tvrdi da je postojao spor oko zemljšta, ali da bi radovi trebalo ubrzo da počnu.

“Imali smo problema sa komšijama, ali imovinski odnosi su riješeni i brzo bi trebalo da dobijemo novu saobraćajnicu”, kazao je Mićović.

Jedan od stanara kazao je da su loši putevi sa obje strane, dok je prema ugovoru prilazni put trebalo da dođe sa saobraćajnice, koja prolazi pored policije.

Milica Vešović kazala je da imaju veliki problem kada dolaze tokom noći taksijem, jer ne žele automobilom da voze tim putem, iz straha da ga ne oštete.

Takođe strahuje za djecu, koja se tim putem vraćaju uveče iz škole.

“Ne znam kako, ali ovi problemi se moraju rješavati, pogotovo jer su nam kada smo useljavali kazali da ćemo imati osvjetljenje i prilazni put”, kazala je Vešovićeva.

Bonus video: