Porodica Stanimirović iz Podgorice moli za pomoć

"Rado bih djeci spramala svaki dan ponešto što mi traže ali ponestane namirnica brzo u kući, teško je razvući 130 eura čitav mjesec"
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2015. 09:17h

Samohrana majka dvoje djece Anela Stanimirović, iz podgoričkog naselja Vrela Ribnička, kaže da joj se posljednje tri godine od kad je suprug napustio svode samo na brigu o djeci odnosno preživljavanje.

Kako su saopštili iz NVO "Banka hrane" mjesečno dobija 130 eura socijalne pomoći i jedva da skrpi kraj sa krajem. Kaže da bi željela da radi, da pošteno zaradi za svoju djecu. Ne libi se nikakvog posla. Čistila bi, čuvala starije osobe ili djecu, radila na pijaci, prodavnici...bilo šta , samo da imaju neku sigurnost.

Sin Aleksandar od šest i po i kćerka Alisa od četiri godine, priča Anela Stanimirović nisu uopšte zahtjevni ali kad joj jednom nedjeljno zatraže čokoladu, kuvanu viršlu ili čašu mlijeka, a ona nema, život kao da stane.

"Umjesto da mi vremenom bude lakše, meni je sve teže. Ne znam šta ću da radim. Bog zna šta će biti sa nama", kaže Stanimirović.

Ne krije da joj je najveća želja da nađe posao, bilo kakav.

"Ne libim se nijednog posla, samo da zaradim. Da mogu djeci da obezbijedim makar jednu sobu od tvrdog materijala. Prostor u koji živimo se ne može nazvati kućom, to je jedna prostorija sagrađena od dasaka koje smo skupili kada se rušila jedna baraka", kazala je Stanimirović volonterima NVO "Banka hrane".

"Imali smo u ovoj našoj kućici dvije sobe ranije. Sada živimo u jednoj sobi jer se jedna soba urušila, tačnije pao je zid. Godinama smo odlazili na spavanje u strahu da će nam zid pasti na glavu. I zaista se to i desilo. Srećom da mi djeca nisu bila tada u sobi. Sve je to jako stresno", priča Stanimirović.

Navela je da krov u sobi gdje su svi sada samo što nije pao pa su dok je lijepo vrijeme postavili nekolike grede da to bar koliko toliko bude bezbjedno.

"Pozajmila sam od dobrih ljudi blokove, da platim mjesečno po malo, koliko mogu kako bi sagradila jednu sobu od tvrdog materijala. Počeli smo da zidamo. Sada bi mi trebalo sve ostalo da to zatvorim (prozori, vrata , struja...). Molim sve dobre ljude da mi pomognu, nije važno koliko samo da obezbijedim siguran kutak svojoj djeci. Malo po malo, valjda ćemo uspjeti da zatvorimo ovu jednu prostoriju za nas, to je naša najveća želja", rekla je Stanimirović.

Dodaje da su većinu namještaja koju imaju dobili.

Kako kaže, pomoći skoro da nema ni od koga.

"Dobijam jedan obrok u Narodnoj kuhinji, to je velika stvar jer znam da će mi djeca barem imati jedan kuvani obrok dnevno. Rado bih djeci spramala svaki dan ponešto što mi traže ali ponestane namirnica brzo u kući, teško je razvući 130 eura čitav mjesec", iskrena je Anela.

Banka hrane je tročlanoj porodici Stanimirović poklonila dva paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava kao i slatkiše za djecu.

Svi koji žele i mogu pomoći Aneli Stanimirovic i njenoj djeci na bilo koji način ( građevinski materijal, posao, hrana, obuća, odjeća, namještaj ..) mogu od Banke hrane dobiti kontakt telefon.

Galerija

Bonus video: