Premijerov sestrić neće morati da plati komunalije

Premijerov sestrić neće biti u obavezi da plati naknadu za komunalno uređenje građevinskog zemljošta Opštini Kotor jer, piše u građevinskoj dozvoli koju mu je izdao MORT, gradi „objekat koji je, shodno članu 7.stav 2. Zakona o urešenju prostora i izgradnji objekata, taksativno utvrđen kao državni objekat od opšteg interesa“
315 pregleda 32 komentar(a)
Edin Kolarević, Foto: Luka Zeković
Edin Kolarević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2015. 19:45h

Nakon što je 20. marta prekinulo postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji „MP Enterprise“ iz Kotora koju kontroliše Edin Kolarević, sestrić premijera Mila Đukanovića, crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma je ipak 31. marta izdalo dozvolu za gradnju „turističkog naselja“ na lokaciji bivšpeg auto-kampa u Dobroti kod Kotora.

Prekid postupka 20. marta desio se jer „MP Enterprise“ tada MORT-u nije dostavio „dokaz u pogledu plaćanja naknade za izgradnju regionalnog sistema vodosnabdijevanja na teritoriji opština Crnogorskog vodosnabdijevanja”.

Ova naknada plaća se u visini od 1 odsto procijenjene vrijednost investicije, a MORT je 30. marta dobio službeni dokument da je “MP Enterprise” u međuvremenu, izmirio ovu naknadu.

Resor ministra Branimira Gvozdenovića potom je za manje od 24 sata, firmi izdao građevinsku dozvolu da na urbanističkoj parceli UP 1080 DUP Dobrota ukupne površine 6.835 kvadrata, gradi “turističko naselje ranga 4 zvjezdice” od ukupno sedam objekata. Ukupna površina svih objekata bez garaža iznosi 8.578 kvadrata, a spratnost se kreće od P+1 do P+2+Pk ne računajući podzemne i suterenske etaže. Kolarević je građevinsku dozvolu dobio na osnovu revidovanog idejnog prjekta turističkog naselja „Dobrota Palazzi&Spa“ kojeg potpisuje arhitekta Dušan Jovanović.

Premijerov sestrić neće biti u obavezi da plati naknadu za komunalno uređenje građevinskog zemljošta Opštini Kotor jer, piše u građevinskoj dozvoli koju mu je izdao MORT, gradi „objekat koji je, shodno članu 7.stav 2. Zakona o urešenju prostora i izgradnji objekata, taksativno utvrđen kao državni objekat od opšteg interesa“.

Bonus video: