Stanovnici kampova na Koniku dobili obuću i odjeću

Prvi put su u Crnu Goru došli 2010. godine i donijeli 30 tona pomoći za stanovnike kampova na Koniku. Ukupna pomoć ove godine iznosi 24 tone”, kazali su iz CK
78 pregleda 0 komentar(a)
Konik pomoć, Foto: Vesko Belojević
Konik pomoć, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.04.2015. 17:08h

Organizacija „Hope and Air Direct” iz Velike Britanije donirala je za vikend obuću, hranu i higijenske artikle Romima i Egipćanima koji žive u kampovima na Koniku.

Tom prilikom podijelili su 24 tone pomoći najugroženijoj populaciji iz kampova 1 i 2.

Iz Crvenog krsta Crne Gore, koji je u saradnji sa UNHCR dao značajnu pomoć prilikom uvoza i organizovanja pomoći, saopšteno je da ovo nije prvi put da “Hope and Air Direct” pomaže ugroženima u zemljama Balkana.

“Prvi put su u Crnu Goru došli 2010. godine i donijeli 30 tona pomoći za stanovnike kampova na Koniku. Ukupna pomoć ove godine iznosi 24 tone”, kazali su iz CK.

Organizaciju “Hope and Air Direct” čine volonteri, koji sami skupljaju pomoć i prevoze je do destinacija.

U distribuciju pomoći stanovnicima sa Konika bila je uključena i Vojska Crne Gore, koja je obezbijedila privremeno skladište.

Predstavnica UNHCR-a Darka Minić rekla je da je pomoć humanitarne organizacije došla u pravo vrijeme i da su obezbijedili mnogo korisnih artikala.

Programski direktor u Crvenom krstu Mensut Krpuljević kazao je da mu je drago što su se stanovnici Kampa 1 obradovali lijepim poklonima, tim prije što se za Dan Roma, 8. april, pripremaju i brojne druge aktivnosti.

Predstavnici “Hope and Aid Direct” organizacije i danas će od 9 do 17 sati uručivati pomoć stanovnicima koji žive u kampovima na Koniku.

Žurka za mališane za Dan Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma fondacija “Ruka prijateljstva” organizuje sjutra od 10:15 sati Kinder žurku u igraonici “Zujalica” u tržnom centru “Bazar” u Bloku pet.

Iz fondacije “Ruka prijateljstva” saopšteno je da je cilj žurke da se okupe socijalno ugrožena djeca RE populacije, pogođena siromaštvom, sa vršnjacima drugih nacionalnosti.

Istakli su da svako dijete RE populacije, sa svojim jednim roditeljem, mora dovesti vršnjačkog drugara, pripadnika većinskog naroda sa njegovim roditeljem.

To će, tvrde, doprinijeti uklanjanju predrasuda i diskriminacije prema Romima i Egipćanima.

Bonus video: