“NoHatePill” - Kampanja protiv govora mržnje

"Budući da je ovo tema koja se tiče svakog društva koje teži demokratiji, a kao pojava je i dalje sveprisutna, prvo se mora probuditi svijest o samom problemu," navodi se u saopštenju
2 komentar(a)
NoHatePill, Foto: FPN
NoHatePill, Foto: FPN
Ažurirano: 05.04.2015. 17:51h

Kampanja "No hate pill", koji je pokrenula grupa studenata Fakulteta političkih nauka s ciljem da ukaže na govor mržnje i druge vidove ekstremizma, počela je 30. marta i trajaće 20 dana.

Kampanja se u najvećoj mjeri odnosi upravo na studente političkih nauka, ali takođe i na studente drugih fakulteta, kao i sve zainteresovane za ovu temu.

Za sada je kampanja fokusirana na online obraćanje ciljnoj grupi, kroz njihov zvanični blog i profile na društvenim mrežama. Već nakon prve sedmice, studenti su na Facebook-u dobili više od 500 follower-a, ali svoje poruke redovno šalju i putem Twitter-a i Instagrama (#nohatepill).

U pitanju je saradnja Centra za društvena istraživanja FPN-a i američkog Dreksel univerziteta pod pokroviteljstvom State Departmenta.

Iako se radi o studentskoj inicijativi, ova ideja već dobija svoj medijski prostor, kao i podršku profesora i saradnika na fakultetu, studentskih organizacija, a sljedeći korak jesu nevladine organizacije, lokalni mediji u Crnoj Gori i drugi univerziteti u regionu.

"Budući da je ovo tema koja se tiče svakog društva koje teži demokratiji, a kao pojava je i dalje sveprisutna, prvo se mora probuditi svijest o samom problemu. Slanjem pozitivnih vibracija i ukazivanjem na primjere koji su propraćeni u medijima a imaju prizvuk govora mržnje, ovi mladi ljudi radiće na suzbijanju pomenutog problema. Na njihovoj zvaničnoj stranici https://nohatepill.wordpress.com/ možete vidjeti o čemu se radi, a možete to učiniti i na društvenim mrežama," navodi se u saopštenju.

Bonus video: