Zimski režim naplate: Jeftiniji parking u Tivtu i Herceg Novom

Za stanare zgrada u centru Tivta gdje se parkiranje naplaćuje, cijena povlaštene karte ostaje ista - 5 eura mjesečno
99 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.10.2018. 13:02h

Peduzeće "Parking servis" Tivat od danas primjenjuje zimski cjenovnik usluga, što znači da su cijene parkiranja automobila u Tivtu sada značajno niže nego što je to bio slučaj tokom proteklih mjeseci trajanja ljetnje turističke sezone.

I "Parking servis Herceg Novi" danas počinje zimski režim naplate parkiranja.

U Tivtu su cijene sada niže kako na na opštim i većini posebnih parkirališta u Tivtu, kao i za povlašćene parking karte.

Jedino neprmijenjene cijene ostaju na parkingu na Aerodromu Tivat gdje sat ostavljanja vozila i dalje košta 80 centi.

Na parkiralištima u tzv. crvenoj zoni sat vremena ostavljanja automobila umjesto 80, sada se naplaćuje po 60 centi, dok je cijena parkiranja u žutoj sa 50, smanjena na 40 centi za sat.

Snižene su cijene parkiranja na parkingu u Arsenalskoj ulici i kod hotela "La Roche" sa 80 na 50 centi, a kod vrtića sa 50 na 40 centi po satu.

Za stanare zgrada u centru Tivta gdje se parkiranje naplaćuje, cijena povlaštene karte ostaje ista - 5 eura mjesečno.

Povlaštena mjesečna parking karta za ostale stanovnike grada koji nemaju prebivalište u centru, od danas umjesto 20, košta 15 eura.

Naplata uličnog parkiranja obavlja se svakim radnim danom ui subotom u vremenu od 8 do 21 čas.

Zimski cjenovnik usluga "Parking servisa" Tivat će na snazi biti do 1. juna 2019. godine.

U Herceg Novom od 7 do 21 sat parkiranje u tkz. "crvenoj zoni" iznosiće 60 umjesto dosadašnjih 80 centi, a u žutoj zoni 40 umjesto 50 centi.

Počinje i naplata parkinga u crvenoj zoni na Karači u ulici Stijepa Šarenca u Starom gradu. Na pojedinim lokacijama u Igalu i na Toploj parkiranje će od danas biti besplatno, tokom cijelog dana, a u glavnoj gradskoj ulici od Dvorane Park do Atlas banke od 16 sati.

Parking studija za Herceg Novi, koju je izradila Agencija za izgradnju i razvoj grada pokazala je da je gradu neophodno 8.160 parking mjesta, a da Parking servis sada obezbjedjuje samo 1.500 mjesta.

Bonus video: