Mitropolija iselila Budvanku zbog dugova: Ostala bez posla i stana

Dijana Perović je u stanu Mitropolije živjela 12 godina, iseljena je zbog duga, a kaže da nije mogla plaćati kiriju jer nema posla
70 pregleda 169 komentar(a)
Dijana Perović
Dijana Perović
Ažurirano: 04.04.2015. 06:32h

Mitropolija crnogorsko-primorska, posredstvom javnog izvršitelja, iselila je iz jednosobnog stana u naselju Sveta Petka u Budvi, Budvanku Dijanu Perović, zbog dugovanja za neplaćenu kiriju.

Perovićeva, koja je u stanu živjela više od 12 godina, sada se našla na ulici, a kako je kazala novinarima, ne spori dugovanja, koja su nastala zbog toga što je ostala bez posla.

Mitropolija, odnosno crkva Svete Petke, vlasnik je više od 20 stanova u zgradi u istoimenom naselju, gdje crkva ima i svoj hotel „Podostrog“. Stambene zgrade i hotel koji su izgrađeni prije više od deceniju i po, na crkvenoj zemlji, izdaju se pod zakup, a prihod odlazi dobru Svete Petke i Mitropoliji.

Javni izvršitelj, kako se navodi u zapisniku, koji je zalijepljen na ulaznim vratima stana od 33 kvadrata u prizemlju zgrade, poziva se na sudsku presudu iz juna prošle godine, kotorskog Osnovnog suda, koji je presudio u korist Mitropolije.

Crkva je pokrenula sudski spor protiv Perovićeve zbog višegodišnjeg dugovanja, te ga je dobila u svoju korist.

Perović tvrdi da nije imala da izmiri dugovanje za neplaćenu kriju za više od dvije godine, od kada je ostala bez posla.

Ona je navela da je iseljenje u trenutku kada je bila u bolnici u Risnu, gdje je imala medicinska ispitivanja zbog bolesti. Kada se vratila, zatekla je zapisnik i zapečatirana ulazna vrata stana.

„Juče sam otišla u Risan na liječenje, i u toku vožnje me kontaktirao sudski izvršitelj koji je rekao da će da kontaktira sa vlasnicima stana, odnosno Mitropolijom, da se uspostavi dogovor. Pitao me kada se vraćam, ja sam imala snimanje za šta imam validnu dokumentaciju. Kada sam se vratila, našla sam što sam našla. Ja sam sada na ulici i nemam ništa. Ovdje sam živjela 12 godina. Imala sam ugovor sa MCP. U početku sam plaćala kiriju, pa sam bila u nemogućnosti da plaćam poslije. Trenutno sam bez zaposlenja, od poslova koje sam radila nijesam dovoljno zarađivala za kiriju. Nakon povratka iz Risna, otišla sam do sudskog izvršitelja, nije ih bilo. Zvala sam telefonom, nijesu se javljali“, kazala je Perović.

Mitropolija: Dugovala za vodu i struju preko 2.000 eura

U zapisniku o primopredaji nepokretnosti se navodi:„ Konstatuje se da su ispunjeni svi uslovi da se obavi iseljenje dužnika iz predmetnog stana i primopredaja istog izvršnom povjeriocu. Konstatuje se da je MUP, filijala Budva, uredno obaviješten o iseljenju“.

“Vijesti” su juče kontaktirale sekretara Mitropolije, ali se nije javljao na telefone. Nezvanično iz crkvene opštine Mainsko- brajićike, pod kojom je dobro crkve Sveta Petka, saopšteno je da su više godina pokušavali da riješe spor sa Dijanom Perović, te da je osim dugovanja za kiriju, nije plaćala račune za vodu i struju, te da se dug nagomilao na više od dvije hiljade eura.

Bonus video: