Uprkos zabrani, Čedo Popović nastavlja da gradi

Policija je reagovala nakon konsultacija sa osnovnim državnim tužiocem i, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", nakon saslušanja odgovornih, narednih dana biće podnesene krivične prijave
58 pregleda 2 komentar(a)
Hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.04.2015. 17:00h

Na gradilištu depadansa i garaže hotela "Delfin" u Bijeloj danas su pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi zatekli 8 radnika, iako je na objektu zabranjena gradnja.

Podsjećamo da je prije 15 dana na gradilištu zatečeno 40 radnika, među njima i 20 državljana Albanije, od kojih 17 nije imalo prijavu boravka, niti radnu dozvolu, kao i da investitor nema građevinsku dozvolu. Izvođač radova je firma "Stan projekt" iz Podgorice.

Policija je reagovala nakon konsultacija sa osnovnim državnim tužiocem i, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", nakon saslušanja odgovornih, narednih dana biće podnesene krivične prijave.

Hotel "Delfin" je vlasništvo firme "Carine doo" iz Podgorice Čeda Popovića.

Kompanija "Carine", vlasnika Čeda Popovića je 2001. godine privatizovala hercegnovsko preduzeće "TUP Južni Jadran" u čijem su sastavu, pored hotela "Delfin", bili i kompleks od 16 hiljada kvadrata u Meljinama, odmarališta u Baošićima i Kumboru, motel "Vinogradi", kafe-bar "Lada" na glavnom hercegnovskom trgu – gdje su sada prostorije Prve banke, ukupno 65 hiljada metara kvadratnih zemlje na hercegnovskoj rivijeri.

Popović je većinski paket TUP "Južni Jadran" koji su bili u vlasništvu državnih fondova, kupio za 247 hiljada maraka, ili za pet odsto nominalne vrijednosti. Popović je potom od radnika otkupio još 43 odsto akcija Južnog Jadrana na svoje ime, za približno sedam odsto nominalne cijene.

Preduzeće "Carine" je 2008 godine postalo vlasnik kompletne imovine "Južnog Jadrana".

Bonus video: