Crnogorski Telekom: Marko Škuletić dobio laptop HP 250

"Nagradu je uručio Vladan Peković, direktor Tehnike i informacionih tehnologija Telekoma
137 pregleda 3 komentar(a)
Marko Škuletić, Vladan Peković, Foto: Crnogorski Telekom
Marko Škuletić, Vladan Peković, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 03.04.2015. 10:19h

Marko Škuletić iz Podgorice nagrađen je danas od strane Crnogorskog Telekoma laptopom HP 250 , kao stohiljaditi korisnik IMS (IP Multimedia System) tehnologije.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog Telekoma nagradu je uručio Vladan Peković, direktor Tehnike i informacionih tehnologija Telekoma čime je ujedno obilježen i važan datum u IMS projektu – dostignute su dvije trećine od ukupno 150 hiljada korisnika, koliko će ih do kraja godine biti prebačeno na ovu tehnologiju.

"Telekom je prije četiri godine krenuo u implementaciju IMS tehnologije, što podrazumijeva modernizaciju telefonske mreže i osnovu za veliki broj naprednih multimedijalnih usluga. Uvođenje IMS tehnologije prati aktuelne trendove razvoja telekomunikacionog tržišta. Riječ je o tehnologiji nove generacije na koju se prelazi kako bi se u budućnosti osigurao jednostavniji način komunikacije, kao i ponuda novih servisa koji uključuje kombinaciju govora, teksta, video zapisa i fotografija. U mreži Telekoma, IMS platforma se trenutno koristi za pružanje usluge govornog servisa", ističe se u saopštenju Telekoma.

Dodaje se da je za korišćenje servisa baziranih na ovoj platformi, korisnicima potreban pristupni uređaj koji besplatno obezbjeđuje Telekom.

"Za korisnike samo govornog servisa migracija se obavlja direktno iz centrale, bez posjete ovlašćenog predstavnika. Prebacivanje na IMS je, inače, veoma jednostavno - ne dolazi do promjene broja telefona pretplatnika, a cijene mjesečne naknade ili usluga ostaju iste", piše u saopštenju Telekoma.

"Crnogorski Telekom je, kao dio Dojče Telekom grupe, čvrsto opredijeljen da razvoj komunikacionog sistema realizuje u korak sa razvijenim evropskim državama. U okviru IMS sistema danas se nalazi dvije trećine naših korisnika, čime se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije evropske zemlje", naglasio je Peković.

On je dodao da je u projekat modernizacije mreže do sada uloženo preko četiri miliona eura, kao i da će do kraja 2015, do završetka projekta, biti uloženo dodatnih tri miliona eura.

Peković je takođe istakao da je od posebne važnosti to što će nova tehnologija omogućiti korišćenje broadband servisa i na preostalih deset odsto lokacija, na kojima to do sada nije bilo moguće.

Iz Telekoma su saopštili da prelaskom na IMS, korisnici dobijaju sljedeće povoljnosti:

besplatan ruter (terminalni uređaj) koji obezbjeđuje Wireless konekciju

jednostavnu i brzu aktivaciju broadband servisa – “Intenet on klik”

mogućnost korišćenja dvije linije

poziv na čekanju kao i mogućnost korišćenja dva broja

Bonus video: