Supruga Milutina Simovića postala pomoćnica ministra

U obrazloženju odluke Vlade, piše da ju je na tu funkciju predložila ministar rada i socijalnog staranja
799 pregleda 317 komentar(a)
Ljlijana Simović, Foto: Facebook
Ljlijana Simović, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.04.2015. 06:21h

Ljiljana Simović, supruga poslanika DPS-a i dugogodišnjeg ministra poljoprivrede Milutina Simovića, postavljena je juče za v.d. generalne direktorice Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Simovićeva, diplomirana inženjerka poljoprivrede, do angažmana u resoru Zorice Bebe Kovačević, bila je zaposlena u Odjeljenju za međunarodnu saradnju Ministarstva poljoprivrede.

Članica je Upravnog odbora Fonda PIO.

U obrazloženju jučerašnje odluke Vlade, piše da ju je na tu funkciju predložila ministar rada i socijalnog staranja.

“U predlogu je navedeno da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva, formirana nova organizaciona jedinica i da zbog neophodnosti organizovanja i koordiniranja rada u ovom direktoratu na započetim aktivnostima, koje se odnose na proces pregovaranja Crne Gore sa EU, kao i aktivnosti na programiranju i implementaciji EU fondova, predlaže Vladi da imenovanu postavi za vršioca dužnosti generalne direktorice ovog direktorata, do postavljenja generalnog direktora u skladu sa zakonom”, piše u odluci.

Vlada je razriješila doskorašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića članstva u Vijeću za nacionalnu bezbjednost. Za članove Vijeća Vlada je imenovala ministra pravde Zorana Pažina i v.d. direktora ANB-a Dejana Peruničića.

Vlada je, zbog prestanka mandata, razriješila pomoćnicu ministra prosvjete Vesnu Vučurović, a umjesto nje imenovala v.d. Arijanu Nikolić-Vučinić, dosadašnju generalnu direktoricu Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada.

Bonus video: