Nikšić: Za noć prikupljeno milion eura za rekonstrukciju olimpijskog bazena

Učešće je uzeo veliki broj donatora, kao i predsjednik Vlade Milo Đukanović
111 pregleda 40 komentar(a)
donatorsko veče
donatorsko veče
Ažurirano: 02.04.2015. 20:27h

Na donatorskoj večeri koju su organizovali Opština Nikšić i Vaterpolo savez Crne Gore u Nikšiću je prikupljeno 1.000.056,500 eura za rekonstrukciju olimpijskog bazena.

Učešće je uzeo veliki broj donatora, kao i predsjednik Vlade Milo Đukanović, a prema riječima Srđana Kovačevića predsjednika UO Vaterpolo saveza novac su donirali kako privrednici iz Nikšića i cijele Crne Gore, tako i dvije firme iz regiona.

Prema riječima predsjednika Opštine Veselina Grbovića radovi na rekonstrukciji bazena, koji od oktobra 2001.godine nije u funkciji, biće završeni do kraja godine, a neophodno je prikupiti još oko 150 hiljada eura.

Grbović je kazao da su projekti urašeni od strane stručnjaka iz Opštine i Elektroprivrede, a da sve aktivnosti na realizaciji projekta sprovodi ekipa iz lokalne uprave i Vaterpolo savezu. Prema riječima Kovačevića pored činjenice da je sakupljen toliki novac važna je i promocija možda malo zaboravljenog načina prikupljanja sredstava.

„Ovo je pokazalo da u Crnoj Gori ima kompanija koje su spremne da prepoznaju pravi projekat i podrže ga na pravi način. Nadam se da će ovo biti uspješan model preko kojeg možemo nastaviti dalje da radimo i gradimo“, kazao je Kovačević.

Budući izgled bazena predstavio je arhitekta Nebojša Adžić, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Gradnja bazena počela je 1972.godine a okončana 2000. Bazen je u to vrijeme funkcionisano samo nekoliko mjeseci i ponovo bio aktivan od maja do oktobra 2001. Nakon tog datuma, zbog tehničkih nedostataka i nemogućnosti zagrijavanja bazen nije bio u funkciji.

Bonus video: