Očekuje se značajan broj turista iz Azerbejdžana

“Među prisutnima je vladalo posebno interesovanje za organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i čarter letovi za ljetnju turističku sezonu” kazali su iz NTO
0 komentar(a)
Sajam turizma Baku, Foto: NTOCG
Sajam turizma Baku, Foto: NTOCG
Ažurirano: 02.04.2015. 12:14h

Crnu Goru će ove godine posjetiti značajan broj turista iz Azerbejdžana, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) koja predstavlja crogorsku ponudu na sajmu AITF koji je danas počeo u Bakuu.

Posjetiocima je tokom prvog dana sajma predstavljena ponuda za predstojeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor.

“Ovom prilikom predstavljena je turistička ponuda Crne Gore, ali i kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote, kao i investicioni projekti iz oblasti turizma”, kazali su iz NTO.

Iz NTO su saopštili da je kao pozitivno za dalji razvoj turizma ocijenjeno postojanje bezviznog režima za građane Azerbejdžan, kada su u pitanju putovanja u Crnu Goru, kao i dobri politički odnosi dvije države.

“I ove godine planirano je uvođenje čarter leta iz Bakua za Podgoricu, počevši od 25. juna, dva puta sedmično”, najavili su iz NTO.

Crnogorski štand je prvog dana sajma, koji traje do subote, posjetio ambasador Crne Gore u Turskoj, Branko Milić sa saradnicima.

Crnogorski štand je posjetio i ministar turizma i kulture Azerbejdžana, Abulfazl Garajev.

U cilju daljeg unaprijeđenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu, tokom sajma su održani sastanci sa predstavnicima medija i marketinških agencija.

“Među prisutnima je vladalo posebno interesovanje za organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i čarter letovi za ljetnju turističku sezonu” kazali su iz NTO.

Turističku ponudu Crne Gore, na ovogodišnjoj berzi turizma AITF, predstavlja NTO u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima.

Na crnogorskom štandu ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Bara i turistička agencija R-Tours Montenegro.

Ponudu predstavlja i Turistička organizacija Srbije u okviru postojeće saradnje na promociji na udaljenim tržištima.

AITF je vodeća turistička berza u kaspijskoj regiji koja omogućava izlagačima da dobiju pravu sliku regionalnog turističkog tržišta i njegovog potencijala.

“Berza predstavlja jaku platformu za profesionalce iz oblasti turizma, MICE segmenta, ali isto tako i iz oblasti selektivnog oblika turizma, zdravstvenog i turizma orjentisanog na visokoplatežne turiste”, naveli su iz NTO.

Bonus video: