ZA ŠEST MJESTA 20 KANDIDATA

Prošao prvu provjeru: Bjelica kandidat za akademika CANU

CANU je početkom februara raspisala izbor za vanredne, redovne i inostrane članove, i to po jednog iz oblasti prirodnih, društvenih i humanističkih nauka i tri iz sfere umjetnosti
145 pregleda 30 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.04.2015. 11:44h

Za šest mjesta za vanredne, redovne i inostrane članove Crnogorske akademije nauka (CANU) pretenduje 20 kandidata.

CANU je početkom februara raspisala izbor za vanredne, redovne i inostrane članove, i to po jednog iz oblasti prirodnih, društvenih i humanističkih nauka i tri iz sfere umjetnosti.

Prvu provjeru odjeljenja akademije prošlo je 20 kandidata, među kojima i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica .

“Za moguće kandidate za nove članove CANU predloženi su prof. dr Željko Jaćimović, prof. dr David Kalaj, prof. dr Srđan Stanković, prof. dr Milan Vukčević, prof. dr Vesna Maraš, prof. dr Mihailo Burić, prim. dr Božidarka Knežević, prof. dr Mileva Filipović, prof. dr Vesna Karadžić, prof. dr Duško Bjelica , prof. dr Slavko Lukić, dr Radoslav Raspopović, dr Aleksandar Čilikov, dr Dragana Kujović, Jevrem Brković, Pavle Goranović, Momir Marković, Mileta Bojović, Zlatko Glamočak i Milenko Ratković”, saopšteno je iz CANU.

Pojasnili su da će u roku od 15 dana, kako je predviđeno Pravilnikom o postupku kandidovanja i izbora članova, biti provjerena validnost prispjelih predloga, prije nego što se daju u dalju proceduru.

Nakon toga, Skupština CANU će se izjasniti o kandidatima.

Iz Ministarstva finansija (MF) juče su saopštili da je država izmirila sve obaveze prema CANU za 2014. godinu, u iznosu od 749 hiljada eura.

“Postignut je dogovor da se obaveze iz prethodnog perioda regulišu vansudskim putem”, saopštili su, povodom ¸navoda “Vijesti” da je CANU u posljednje dvije godine pokrenula nekoliko sudskih postupaka protiv MF, zbog neisplaćenog novca iz budžeta.

Preporučujemo za Vas