Uprava policije: Utvrdićemo eventualnu odgovornost policajaca u Baru

"Uprava policije će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi predmeti će biti upućeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje"
1077 pregleda 1 komentar(a)
Policija odvodi trudnicu, Foto: Printscreen
Policija odvodi trudnicu, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.02.2019. 15:50h

Uprava policije saopštila je da je barska policija danas nakon što su se stekli zakonski uslovi, pružila asisteniciju pravnom licu "LD Gradnja" d.o.o. Nikšić, shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.

Policija je i jutros privodila aktiviste, koji su pokušavali da spriječe ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru. Jedan aktivista je priveden nakon što je, revoltiran intervencijom policije uzviknuo "bravo kreteni". Jedna žena prebačena je u Hitnu pomoć, jer joj je pozlilo tokom intervencije policije.

"S obzirom da smo posredno saznali da je došlo do zdravstvenih komplikacija kod jednog lica izražavamo žaljenje ukoliko je to zaista tačno. Naime, službenici CB Bar su jutros prilikom pružanja asistencije "LD Gradnja" d.o.o. Nikšić, priveli pet građana, među kojima je bila i ženska osoba, koji su svi pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih mašina na gradilište. Na insistiranje službenika policije, izvršen je ljekarski pregled pomenute ženske osobe, s obzirom na činjenicu da se izjasnila da je u drugom stanju. Tom prilikom nijesu konstatovane povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je događaju obaviješten nadležni državni tužilac.

"Uprava policije će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi predmeti će biti upućeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: