Doljani: Struju ubuduće plaća Vodovod

“Od Nove godine do prošlog mjeseca smo vršili ugradnju vodomjera. Zamijenili smo cjevovod, nekima smo čak kopali i do kuće...Skoro 40 vodomjera je pokriveno, kompletnu mrežu smo besplatno zamijenili. Mještani su platili samo registraciju”, kazao je Makrid
82 pregleda 0 komentar(a)
Filip Makrid, Foto: Zoran Đurić
Filip Makrid, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.04.2015. 06:18h

Mještani Doljana, odnosno 39 domaćinstava, dobili su juče vodu oko 16 časova, nakon što su platili dio duga za struju kojom se napaja pumpa.

Domaćinstva su bez napajanja bila od ponedjeljka zbog duga od 353,90 eura, a tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid kazao je da će to preduzeće ubuduće plaćati račune za struju za pumpnu stanicu u Doljanima.

Kako je istakao, to će učiniti, kada mještani koji se odatle napajaju vodom plate dosadašnji dug za struju.

Mještani su mislili da je od septembra prošle godine vodovod preuzelo preduzeće “Vodovod i kanalizacija”.

Makrid je pojasnio da mještani treba da “izmire račun za struju”, pa da potom “Vodovod” plaća račune za struju za pumpnu stanicu.

“Od Nove godine do prošlog mjeseca smo vršili ugradnju vodomjera. Zamijenili smo cjevovod, nekima smo čak kopali i do kuće...Skoro 40 vodomjera je pokriveno, kompletnu mrežu smo besplatno zamijenili. Mještani su platili samo registraciju”, kazao je Makrid.

On je ocijenio da se oko plaćanja računa za vodu mještani mogu lako dogovoriti sa “Vodovodom”.

Iz EPCG je “Vijestima” saopšteno da im je važno da se sa brojila za struju napaja jedan potrošač i da se dugovanja izmiruju, ističući da je druga stvar to što se sa te pumpne stanice vodom napaja 40 domaćinstava.

“Ne napaja se 40 domaćinstava strujom, nego vodom. Oni su očigledno registrovali brojilo na privatno lice, jer su se možda tako dogovorili sa “Vodovodom”, rečeno je iz EPCG.

Makrid je kazao da postoji procedura da se brojilo preregistruje sa privatnog lica na “Vodovod” kao pravno lice, što su i ranije radili nakon izgradnje vodovoda.

Bonus video: