Fondacija Petrović Njegoš donirala 2.500 eura bjelopljskoj bolnici

"Dok sam još u Parizu čitao o nedavnim dešavanjima u bjelopoljskoj bolnici, donio sam ne tako tešku odluku, da na ovaj način učestvujem u poboljšanju uslova za rad i liječenje u toj zdrastvenoj ustanovi", rekao je Petrović
93 pregleda 0 komentar(a)
Princ Nikola Petrović, Foto: Vesko Belojević
Princ Nikola Petrović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.04.2015. 17:58h

Fondacija Petrović Njegoš donirala je 2.500 eura bolnici u Bijelom Polju za nabavku potrebne opreme u porodilištu.

Donaciju je, tokom prve radne posjete Bijelom Polju, uručio predsjednik Fondacije, princ Nikola Petrović Njegoš.

On je rekao da su ciljevi Fondacije solidarnost, pomoć bolnicama, školama, ljudska prava i ugroženih grupa, zaštita životne sredine i održivi razvoj kao i pomoć u oblasti edukacije, istorijije i kulture.

“Zato, dok sam još u Parizu čitao o nedavnim dešavanjima u bjelopoljskoj bolnici, donio sam ne tako tešku odluku, da na ovaj način učestvujem u poboljšanju uslova za rad i liječenje u toj zdrastvenoj ustanovi", rekao je Petrović.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice, Biserka Bulatović, rekla je da će novac biti usmjeren za nabavku opreme koja je neophodna porodilištu.

Princ Nikola je najavio pomoć u promovisanju projekta od značaja za bjelopoljski kraj, prenosi portal RTCG.

On je posjetio Fakultet vizuelnih umjetnosti kako bi pomogao studentima u obezbjeđivanju stipendija za nastavak školovanja u nekim od evropskih centara.

Predstavnici Fondacije upoznali su se sa potencijalima Đalovića pećine i planine Bjelasice, kao i sa uslovima boravka u predškolskim ustanovama.

Predsjednik bjelopoljske Opštine, Aleksandar Žurić, rekao je da je lokalna uprava, sa Direkcijom javnih radova Crne Gore, počela realizaciju više projekata koji se tiču valorizacije planine Bjelasica, čija je vrijednost veća od 25 miliona eura. "Tokom naredne dvije godine mnogi od njih biće vidljivi i dostupni mnogim ljubiteljima planiskog turizma", najavio je Žurić.

Princ Nilola Petrović je ocijenio da je izuzetno zadovoljan razvojnim potencijalima Bijelog Polja kao i nastojanjima lokalne uprave i Vlade Crne Gore da se oni valorizuju na najbolji način.

Bonus video: