Opština Bar ugostila mališane sa Kosova

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da budem domaćin predstavnicima crnogorske zajednice sa Kosova od kojih smo saznali kako tamo mladi žive i kako se školuju, kakvi su im socijalni kontakti, interesovanja i želje... Svrha ovakvih susreta je da im pružimo podršku i razumijevanje", rekla je potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović
430 pregleda 2 komentar(a)
mališani Kosovo opština Bar, Foto: MEDIA Pro
mališani Kosovo opština Bar, Foto: MEDIA Pro
Ažurirano: 21.09.2018. 15:25h

Opština Bar ugostila je mališane sa Kosova koji u Crnoj Gori borave posredstvom Udruženja Crnogoraca "Lovćen".

Ovo udruženje šestu godinu zaredom organizuje izlete za djecu sa Kosova, a kako je kazala potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović koja je dočekala djecu, lokalna uprava je spremna da ovi susreti u Baru postanu tradicionalni.

Predsjednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović istakao je da djeca dolaze "iz različitih sredina i različitih su nacionalnosti”, a kroz ovakve programe, dodao je, dokazuje se da je različitost bogatstvo jedne države, "da se djeca druže i zbližavaju".

"To sprovodimo i na Kosovu, a ovako nastojimo da djeca sa Kosova upoznaju Crnu Goru i svoje vršnjake. U nadi da ćemo i mi imati priliku da ugostimo djecu iz Bara, iskazujemo veliko zadovoljstvo što nam je Opština Bar pružila podršku", kazao je Radulović.

Mališani u Baru borave tri dana, tokom kojih su smješteni u sutomorskom hotelu "Korali". Kako je navedeno tokom prijema, mahom potiču iz seoskih sredina i uglavnom su đaci pješaci "ili kilometrima putuju do svojih škola".

Osim plaže, boravak u barskoj opštini obuhvatiće i posjete ovdašnjim kulturno-istorijskim znamenitostima.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da budem domaćin predstavnicima crnogorske zajednice sa Kosova od kojih smo saznali kako tamo mladi žive i kako se školuju, kakvi su im socijalni kontakti, interesovanja i želje... Svrha ovakvih susreta je da im pružimo podršku i razumijevanje", rekla je Spičanović.

Galerija

Bonus video: