Pljevlja: Oko 300 pripadnika Vojske na vježbi "Odlučan odgovor 18"

Realizuje se po scenariju što realnijih situacija koje se mogu očekivati u NATO vođenim operacijama širokog spektra
13 komentar(a)
vojnici CG, Pljevlja, vježba, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
vojnici CG, Pljevlja, vježba, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 19.09.2018. 15:38h

U kasarni „Vladimir Knežević - Volođa“ i na poligonima „Židovići“ i „Ranče polje“ u Pljevljima u toku je vježba „Odlučan odgovor 18“, koja traje od 17. do 21. septembra.

Cilj vježbe je provjera i ocjenjivanje 2. pješadijske čete iz sastava Pješadijskog bataljona, te Odjeljenja NHBO, Odjeljenja vojne policije i Tima za deminiranje Vojske Crne Gore, po NATO programu za ocjenjivanje kopnenih snaga (CREVAL), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„Odlučan odgovor 18“ je, po scenariju i cilju, nezavisna vježba koja se realizuje u skladu sa NATO direktivom za vježbe, koja omogućava ocjenjivanje nivoa borbene spremnosti deklarisanih jedinica VCG za doprinos NATO.

Realizuje se po scenariju što realnijih situacija koje se mogu očekivati u NATO vođenim operacijama širokog spektra, prilagođenom ciljevima obuke i ocjenjivačkom procesu.

"Ocjenu borbene spremnosti jedinica daće mješoviti ocjenjivački tim sastavljen od predstavnika Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Hrvatske, pod monitoringom predstavnika Komande kopnenih snaga NATO (LANDCOM), koji nadgledaju realizaciju ocjenjivanja. U vježbi je angažovano oko 300 pripadnika VCG, a danas je realizovana operacija „Četa u napadu“", navodi se u saopštenju.

Bonus video: