Budva: TQ Plaza bez upotrebne dozvole

U opozciiji, koja je pokrenula slučaj preispitivanja gradnje „TQ Plaze“, i tvrdnje da je iz toga posla Opština oštećena za više miliona eura, za šta se i zainteresovalo specijalno tužilaštvo koje privodi kraju izviđaj, smatraju da je „čudno“ da se državne službe preseljavaju u zgradu koja nema upotrebnu dozvolu
418 pregleda 5 komentar(a)
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.04.2015. 05:33h

Najluksuznija građevina u Budvi, poslovno stambeni šoping centar „TQ Plaza“, zajednički milionski projekat Opštine i kompanije „Trejd junik“, još nema upotrebnu dozvolu.

Višespratna građevina, u samom srcu Budve, u koju se prije nekoliko dana preselila filijala prostorija Direktorata za upravne i unutrašnje poslove MUP-a u Budvi, a u njemu su odavno i kancelarije opštinskog Suda za prekršaje, preduzeća „Parking servis“, Turističke organizacije Budve, te kancelarije brojnih firmi, nema upotrebnu dozvolu.

U šestospratnoj lameli B, većina stanova je useljena, a da više od dvije godine šoping centar, u kome na prizemlju i prvom spratu ima 20 butika, nekoliko popularnih ugostiteljskih lokala, banka, apoteka, supermarket, kao i to da u suterenskim etažama je javna garaža, ipak, papira da je zgrada upotrebljiva, nema

Zahtjev kompanije Trejd junik za izdavanje upotrebne dozvole je predat još krajem februara prošle godene, ali ni nakon godine, opštinski Sekretarijat za prostorno planiranje nije je izdao.

Kako je “Vijestima” juče pojašnjeno u opštinskom sekretarijatu za prostorno planiranje, zbog činjenice da zgrada još nije u potpunosti završena, a da je prilikom izdavanja građevinske dozvole, ona predviđala završetak kompletnog objekta, u ovim okolnostima kada lamele A i C nijesu dovršene, ne može biti izdata upotrebna dozvola.

Opština u saradnji sa državnim službama razmatra mogućnost da, kada bude otvoren u narednih dva mjeseca otvoren biskop, izda parcijalna upotrebna dozvola, za dio objekata koji je zaokružena tehnološka cjelina.

U opozciiji, koja je pokrenula slučaj preispitivanja gradnje „TQ Plaze“, i tvrdnje da je iz toga posla Opština oštećena za više miliona, za šta se i zainteresovalo specijalno tužilaštvo koje privodi kraju izviđaj, smatraju da je „čudno“ da se državne službe preseljavaju u zgradu koja nema upotrebnu dozvolu.

Rađenović: Pet godina ukazujemo na nezakonitost I za šefa budvanskog odborničkog kluba Socijallističke narodne partije Krsta Rađenovića, više je nego skandalozno da najveća opštinska investicija nema upotrebnu dozvolu.

„O načinu izgradnje, zaključivanju aneksa ugovor, a cijelom poslu, iz kojeg je Opština izvukla deblji kraj, naša partija govori punih pet godina. Sada smo svjedoci i da se državne institucije preseljavaju u zgradu, za koju nijesu izdati svi validni papiri da može biti useljena“, kazao je Rađenović.

Lider Nove Đorđe Vujović kaže da je čudno i skandalozno da se državni organi poput filijale MUP-a, suda, a u najavi je i katastar, sele u zgradu čiji predmet stoji kod specijalnog tužioca . On očekuje da će se poništiti svi do sada zaključeni aneksi ugovora.

Bonus video: