Boravišna taksa u Prijestonici 80 centi

Boravišnu taksu umanjenu 50 odsto plaćaju turisti od 12 do 18 godina
226 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.03.2015. 11:14h

Prijava turističkog boravka na Cetinju počinje sjutra, a cijena takse iznosi 80 centi po danu, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Prijestonice.

Predstavnici TO su kazali da je prilikom prijave boravka potrebno priložiti podatke o stanodavcu -ime, prezime, jedinstveni matični broj, adresu i broj telefona, zatim pasoš ili drugi dokument sa kojim je turista prešao granični prelaz, a za vlasnike nekretnina obavezan je i list nepokretnosti.

Iz TO su objasnili da boravišnu taksu ne plaćaju djeca do 12 godina, zatim osobe koja obavljaju sezonske poslove sa prijavljenim boravkom u turističkom mjestu, oni koji neprekidno borave u objektu za smještaj duže od 30 dana, kao i osobe sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama.

"Boravišne takse oslobođena su i upućeni na banjska i klimatska liječenja i učesnici školskih ekskurzija, zatim strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama i sporazumima oslobođeni plaćanja takse, kao i stranci koji organizovano, preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći", navodi se u saopštenju.

Boravišnu taksu umanjenu 50 odsto plaćaju turisti od 12 do 18 godina.

Bonus video: