Luštica Development gradi osam novih zgrada, Opština Tivat da napravi put

Izgradnja puta od osam kilometara koštala bi Opštinu Tivat 10 miliona
89 pregleda 5 komentar(a)
Luštica Bay, Foto: Luštica Development
Luštica Bay, Foto: Luštica Development
Ažurirano: 30.03.2015. 18:47h

Kompanija Luštica Development iz Tivta dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju turističkih objekata faze "F" apartmanskog tipa, kao i dozvolu za izgradnju dviju saobraćajnica u kompleksu Luštica Bay, u okvir DUP-ova "Golf i Donji Radovići zapad" i "Donji Radovići centar".

"Fazom “F" predviđena je izgradnja osam objekata sa ukupno 45 stambenih jedinica. Ovi objekti sa prizemljem i dva sprata, gradiće se na dijelu urbanističke parcele UP 21, u zahvatu DUP-a “Donji Radovići centar”. Bruto površina objekata F1 do F8 varira od najniže - 339,99 do maksimalne površine od 1.187,14 kvadrata”, saopšteno je juče iz Luštica Development.

Većinski vlasnik sa 90 odsto akcija ove firme je egipatsko-švajcarski konzorcijum Orascom, dok 10 odsto akcija pripada Vladi.

Izvršni direktor kompanije Daren Gibson kazao je da projekat razvijaju u skladu sa smjernicama i zakonima Crne Gore i da ispunjavaju sve obaveze iz ugovora o dugoročnom zakupu.

On je naveo da je njihova obaveza izgradnja infrastrukture obuhvaćene projektom Luštica Bay, do pripajanja na javnu infrastrukturu. Iz Luštice Bay su juče kazali da njihova kompanija "zavisi od ispunjavanja obaveza svih uključenih strana vezano za izgradnju infrastrukture, uključujući i glavne saobraćajnice koje su van granica lokacije".

Izgradnja glavne pristupne saobraćajnice novom turističkom kompleku u zalivu Trašte, dužine 8,8 kilometara, vrijedne skoro 10 miliona eura je obaveza koju je Vlada, ugovorom sa Orascomom, nametnula Opštini Tivat.

U tivatskoj javnosti se o tome već mjesecima vode žestoke polemike između opozicije i lokalne vlasti koja tvrdi da će joj u izgradnji tog puta „državnog značaja“, ipak pomoći Vlada i da kompletan ceh neće pasti na gradsku kasu.

"Za nas, kao investitora koji razvija jedini 'grinfild' projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih po površini u ovom dijelu Evrope, poslovni ambijent je veoma važan i zadovoljni smo napretkom koji je u tom smislu ostvaren u Crnoj Gori. Kao što smo više puta saopštavali, naši pozitivni i partnerski odnosi sa Vladom i Opštinom Tivat omogućili su nam nesmetano funkcionisanje tokom razvoja projekta. U tom smislu, Luštica Development je ponudila pomoć u smislu realizacije nekih od potrebnih početnih radova na novom glavnom putu koji je potrebno da se izgradi do projekta Luštica Bay", istakao je Daren Gibson.

Luštica Bay je kreirana kao novi turistički grad na 690 hekatara zemljišta. Imaće više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, sedam hotela, golf teren sa potpisom Geri Plejera, kao i dvije marine i druge objekte.

Bonus video: