Nikšićani se priključili globalnoj akciji "Sat za našu planetu"

I mališani iz vrtića „Ciciban“, zajedno sa vaspitačima, priključili su se akciji „Sat za planetu“
57 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić, sat za planetu, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, sat za planetu, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.03.2015. 11:28h

Simboličnim gašenjem javne rasvjete Nikšić se priključio globalnoj akciji “Sat za našu planetu”. Na Trgu slobode aktivisti Ekološkog udruženja mladih “Zeleni centar” zajedno sa sportistima iz NVO "Svijet košarke", Košarkaškim klubom “Panter” I NVO "Scena" svijećama su formirali logo akcije "Sat za planetu 60 +“, a zatim prošetali ulicama Nikšića do šetališta "Vita Nikolića" pod Trebjesom.

„Cilj performansa je bio da se pošalje jasna slika da pojedinac ne može napraviti velike promjene ali zato udruženi možemo uraditi promjene koje se mogu mjeriti na globalnom nivou“, kazao je Miloš Džiknić, direktor „Zelenog centra“.

Tomislav Jovović, predsjednik NVO “Svijet košarke” i trener KK “Panter” kazao je da smo svjedoci sve većeg globalnog zagrijavanja i katastrofalnih klimatskih promjena koje razarajuće djeluju na planetu.

I mališani iz vrtića „Ciciban“, zajedno sa vaspitačima, priključili su se akciji „Sat za planetu“. Za njih su vaspitači i članovi Društva mladih ekologa tokom protekle sedmice organizovali edukativne radionice na temu ekologije i zaštite životne sredine.

„Djeca su na kraju zajedno sa vaspitačima ugasili svjetlo i upalili svijeće. Svi su zamislili želju za planetu. Naučili su na kakav način treba doprinijeti očuvanju životne sredine i šta je to ‘Sat za planetu’.

Aktivnosti povodom obilježavanja ovog datuma na djecu su ostavile snažne utiske i pobudule znatiželju o svim promjenama koje se dešavaju na planeti”, kazala je vaspitačica Nataša Karadžić.

Bonus video: