Ćatović: Pale me kao vješticu i crtaju kao hobotnicu

Ćatović nije precizirala ko od novinara piše svašta za novac, potvrdivši da je Opština Kotor pomagala radio njenog prijatelja
75 pregleda 0 komentar(a)
Maja Ćatović, Foto: Savo Prelević
Maja Ćatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2015. 09:57h

Poslanica DPS-a i bivša gradonačelnica Kotora Marija Ćatović izjavila je juče da bi mediji trebalo da budu odgovorniji i da ne bi smjeli da pišu šta hoće, ako neko ima para da im za to plati.

Ona je kazala da “ako neko ima para da plati novinara, onda može da se piše šta se hoće“, ne preciziravši na koga misli. Pojasnila je “Vijestima” da je “izrazila sumnju” ne optužujući novinare pojedinačno, ali je navela primjere u kojima je, tvrdi, bila medijska meta.

“Kroz marketing u vašem listu crtana sam kao hobotnica i zbog toga sam tužila gospodina Kovačevića i dobila spor, a ticao se privatizacije kotorske 'Rivijere'. List nijesam tužila iako sam satanizovana, a moja uloga je bila odbrana državne imovine, odnosno 89.000 kvadrata opštinske zemlje što je neko privatizacijom dobio kroz kupovinu fabrike, koju je trebalo da stavi u funkciju građana, a on je pretvorio u poslovni prostor”, rekla je ona tokom rasprave na Odboru za antikorupciju o potrebi uvođenja krivičnog djela nezakonito bogaćenje.

Ćatović je navela primjer kada je lutka sa njenim likom, kao gradonačelnice, spaljena na Karnevalu u Kotoru.

“Ostavila sam 6,5 miliona eura na računu da se mogu uložiti, uradila sam koliko sam mogla, ponašala sam se domaćinski. Nijesam htjela da Opštinu zadužim više nego što je dozvoljeno. E zbog toga me neko pali vješticom u Kotoru, neki TV portal objavljuje nešto što nije u nadležnosti Opštine, fabrike koje su privatizovane, a ne pitaju one koji su ih kupili šta su uradili“.

Mandiću za program 10.000 eura

Ćatovićeva je potvrdila da je kao gradonačelnica pomagala pojedine medije, među kojima i Radio Skalu, čiji je vlasnik Slavko Mandić, kako je kazala, njen prijatelj. Upitana da li je protežirala Radio Skalu i da li je na taj način ona plaćala novinare, Ćatovićeva je objasnila da su “Radio Kotor finansirali sa preko 100.000 eura”.

“Taj drugi privatni radio smo takođe za određene programe valorizovanja kulturnih događanja, nacionalnih prezentacija, finansiralli sa 10.000 eura, jer smo želili da oba medija daju nešto pozitivno za Kotor. Ja jesam prijatelj sa gospodinom Mandićem, ali i sa direktoricom Vjerom Banićević, možda se stekao utisak da je gospodin Mandić isticao sve pozitivno u gradu“.

Ona je ocijenila da je dolaskom na čelnu poziciju u opštini 2005. zatekla loše stanje i da je verovatno Mandić prepoznao dobro što je uradila: “Radio je međutim kritikovao neke stvari i ja nisam bila ljuta. Jer, ako nešto ne radimo dobro neka nas kritikuju“.

Bonus video: