Radović odbacuje optužbe vjernika: Preko moje zemlje išli su na molitvu

Radović je demantovao tvrdnje da je njegova porodica prodala zemlju Bjelasici, već je ona bila nacionalizovana
107 pregleda 9 komentar(a)
džamija, Sutivan, Foto: Jadranka Ćetković
džamija, Sutivan, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.03.2015. 17:54h

Bjelopoljac Zoran Radović koji je naslijedio dio imanja pored, kazao je da džamija nikada nije bila vlasnik zemlje, koju je država nasilno oduzela od njegovog djeda 1959. nacionalizacijom.

„Moj djeda Luka Radović je tada sa svom stokom i porodicom izbačen na ulicu, i nije tačno da je ikada dobio i dinar od tog oduzimanja. Restitucijom 1989. ta zemlja je vraćena u cjelosti i taj dio imanja je pripao meni“, kazao je Radović i dodao su Radovići, između ostalog, kao donaciju dali i po ar zemlje koju je džamija ogradila kao svoju.

On je istakao da je prije pet decenija, dok je zemlja bila nacionalizovana kroz njihovo imanje probijen put dužine dva kilometra i širine 3,5 metara, koji je spojio selo Kukulje sa gradom i da nikada za to nisu tražili nadoknadu.

On je dodao da su mještani imanja koja gravitiraju njegovom, nasilno probili drugi put kojim su spojili dva paralelna asfaltna puta, u dužini oko 200 metara.

„Kada me je negdje oko 2000. godine telefonom pozvao tadašnji načelnik za investicije Fekrim Hajdarpašić i pitao da li želim da taj put asfaltiraju, ja sam pristao, ali nisam pristao na njegovu drugu ponudu, da asfaltira prečicu od asfaltnog puta do džamije, jer sam mu objasnio da je to pod sporom“, kazao je Radović.

On je pojasnio da su vjernici džamije ne samo koristili put posred imanja, već su, za vrijeme sahrana parkirali više desetina automobila, za šta im nikada niko nije ni riječ rekao. Radović je odgovarajući na optužbe vjernika islamske zajednice da je porodica Radović tu zemlju prodala Bjelasici, kazao da je to neistina, već da je zemlja prosto nacionalizovana.

On je kazao da je 1990. delegacija Odbora Islamske zajednice dolazila kod njegovog oca da traže da koriste taj put. „ Otac ih je uputio na mene i ja sam im dozvolio prolaz kroz imanje, jer je za tu bogomolju zaista to najkraći put. Obećali su nadoknadu, ali je nijesu dali”, kazao je on.

Nasuli su put bez moga znanja

“U nedjelju, kada sam išao da obiđem imanje, vidio sam da je taj sporni put posred mog imanja nasut i pripremljen za asfaltiranje što je izazvalo veliki revolt kod mene, zbog čega sam istog dana sve prijavio policiji, naročito kada sam saznao od mještana da su to uradili tajno“, kazao je Radović.

On je istakao da niti ima veze sa bacanjem izmeta na džamiju, niti sa crtanjem krsta, već tvrdi da to rade oni koji optužuju i blate njega i njegovu porodicu.

Bonus video: