O STANJU U ZDRAVSTVO

NVO: Prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge više nećemo prihvatiti

Zahtjevom za slobodan pristup informacijama zatražene su kopije analiza mikrobioloških briseva porodilišta od 2007. do 2014. godine opštih bolnica u Nikšiću, Kotoru, Cetinju, Baru, Bijelom Polju, Beranama i Kliničkom centru Crne Gore
53 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo zdravlja, Foto: Zoran Đurić
Ministarstvo zdravlja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2015. 13:46h

Nevladina organizacija Krug života u saradnji sa 13 NVO pokrenula je on-line akciju u kojoj traže informacije o zahtjevima koje su prošle sedmice predali Ministarstvu zdravlja, a odnose se na rješavanje problema u toj oblasti. 

 Akcija je počela danas u deset sati. 

"NVO će od deset do 13 sati slati zahtjeve za slobodan pristup informacijama mejlom i faksom u cilju da se Ministarstvu pošalje jasna poruka da prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge više nećemo prihvatiti", poručuje se u saopštenju.

 Zahtjevom za slobodan pristup informacijama zatražene su kopije analiza mikrobioloških briseva porodilišta od 2007. do 2014. godine opštih bolnica u Nikšiću, Kotoru, Cetinju, Baru, Bijelom Polju, Beranama i Kliničkom centru Crne Gore.

 Zahtjeva se i spisak direktora navedenih zdravstvenih ustanova koji su Ministarstvu proslijedili izvještaje o stanju u njihovim medicinskim ustanovama od 2007-2014 godine

 Kako su kazali, očekuju odgovore na ta pitanja a koja su "među prvim koracima" za rješavanje problema u zdravstvu. 

"NVO Krug zivota će uz podršku organizacija civilnog društva nastaviti sa aktivnostima i akcijama radi dobijanja informacija do kojih do sada nije mogla doći", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas