PODRŽALI "SAT ZA PLANETU"

I Porto Montenegro sat vremena u mraku

Sat za Planetu se u Crnoj Gori održava peti put, uz ostvarene sjajne rezultate prošle godine - 12 gradova, 40 osnovnih i srednjih škola, i brojne organizacije civilnog društva
1 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 27.03.2015. 13:30h

Kompanija “Adriatic Marinas – Porto Montenegro” i hotel “Regent” iz Tivta podržaće globalnu akciju “Sat za planetu 2015”, kada će u subotu 28.marta u 20.30 sati na 60 minuta isključiti uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini, rezidencijalnim kompleksima i na fasadi hotela.

Ovom akcijom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u gradu, Tivat će biti uvršten u grupu od više od 7.000 gradova svijeta, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju.

Cilj kampanje “Sat za planetu - Earth Hour” je da se pošalje poruka o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena.

U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima kao što su Koloseum u Rimu, most Golden Gejt u San Francisku ili Opera u Sidneju.

Sat za Planetu se u Crnoj Gori održava peti put, uz ostvarene sjajne rezultate prošle godine - 12 gradova, 40 osnovnih i srednjih škola, i brojne organizacije civilnog društva.