Pozitivna: Lokalna uprava u Andrijevici štiti zagađivače životne sredine

Ona je pozvala nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se građani Andrijevice zaštitili od negativnih uticaja koji dolaze iz fabrike peleta
0 komentar(a)
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 27.03.2015. 12:39h

Pozitivnoj Crnoj Gori je bilo onemogućeno da učestvuje u raspravi na jučerašnjoj javnoj raspravi u Andrijevici o elaboratu zaštite životne sredine fabrike peleta Alpet, kazala je predsjednica Opštinskog odbora te stranke i odbornica u lokalnom parlamentu Svetlana Lekić.

Tim povodom, kako je saopštila Lekić, uputila je oštre kritike na račun lokalne uprave i organizatora javne rasparave tvrdeći da se na taj način želi sakriti od javnosti da fabrika negativno utiče na životnu sredinu.

"Upućujemo lokalnoj upravi, kao organizatoru javne rasprave, oštru kritiku što nije dozvolio Pozitivnoj učešće u raspravi, te je vođenjem rasprave želio što prije završiti diskusiju, pravdajući to žurbom vlasnika i osobe koja je sastavljala elaborat o zaštiti životne sredine", istakla je Lekić.

Ona je naglasila da je veoma važno da se dobije odgovor na pitanje, da li je Ministarstvo turizma i održivog razvoja dalo saglasnost na rad ove fabrike, kada je u pitanju zaštita životne sredine.

"Naime ova fabrika je svojim radom ugrozila životnu sredinu,na način da se količina buke i prašine širi okolnim naseljem koje je u neposrednoj blizine. Svaki normalan život u okolini ove fabrike je nepodnošljiv i po našim saznanjima vlasnik fabrike ignoriše bilo kakav razgovor na temu zaštita životne sredine. Mišljenja smo da ovaj objekat nije malog kapaciteta te je neophodno da se Ministarstvo uključi u rješavanje ove problematike, pogotovu ako imamo u vidu da Opština nema stručnog kapaciteta da adekvatno odluči o ovom predloženom elaborate", kazala je Lekić.

Ona je pozvala i ostale nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se građani Andrijevice zaštitili od negativnih uticaja koji dolaze iz fabrike peleta.

Bonus video: