Pljevlja: Đaci će u klupe, nastavnici obećali štrajk ako direktorica dođe

Zbog spora sa direktoricom, roditelji od početka godine nijesu slali djecu na nastavu, a posljednja četiri dana đaci su išli na časove u OŠ “Mile Peruničić”, u sedam kilometara udaljenom selu Maoče
122 pregleda 5 komentar(a)
Mataruge, Foto: Goran Malidžan
Mataruge, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.09.2018. 14:15h

Učenici Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge od ponedjeljka će ponovo nastavu pohađati u toj obrazovnoj ustanovi, nakon što su nastavnici garantovali roditeljima da direktorica Vanja Marković “više neće dolaziti u školu”.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa nastavnicima, iz Savjeta roditelja je saopšteno da su im obećali da će obustaviti nastavu ako se Markovićeva vrati u školu.

Direktorica juče nije željela juče da komentariše tvrdnje da se više neće pojavljivati u školi i stav kolega - nastavnika da će obustaviti nastavu ukoliko se vrati na posao.

“Nemam nikakav komentar, trenutno sam na bolovanju”.

Zbog spora sa direktoricom, roditelji od početka godine nijesu slali djecu na nastavu, a posljednja četiri dana đaci su išli na časove u OŠ “Mile Peruničić”, u sedam kilometara udaljenom selu Maoče.

Roditelji su isticali da djeca neće na časove sve dok direktorica ne podnese ostavku, a u suprotnom su tvrdili da će djecu prepisati u školu u Maoču...

Iz Savjeta roditelja juče su saopštili da imaju puno povjerenje u nastavnike škole u Matarugama.

“Na sastanku smo obaviješteni od nastavnika da direktorica više neće dolaziti u školu. Nastavnici su roditeljima garantovali da će obustaviti nastavu ukoliko se Vanja Marković vrati u školu. Imamo puno povjerenje u vaspitače naše djece i jednoglasno odlučujemo da djecu od ponedjeljka vratimo u svoju školu. Ne želimo da ulazimo u ingerencije Ministarstva prosvjete, samo očekujemo da će preduzeti sve u skladu sa svojim ovlašćenjima i da će škola ubuduće normalno funkcionisati”.

U Matarugama nastavu pohađa 28 učenika.

Spor između roditelja i direktorice počeo je kada je ona odlučila da oduzme dio časova nastavniku Bojanu Strunjašu, kojeg oni smatraju dobrim prosvjetnim radnikom.

Marković je potom Strunjaša otpustila, a na njegovo mjesto dovela dvije prosvjetne radnice iz Bijelog Polja.

U međuvremenu, Strunjaš je vraćen na posao, ali su roditelji odbijali da vrate djecu u školu dok Marković ne podnese ostavku.

Roditlji su optuživali direktoricu za brojne nepravilnosti u radu.

Ona je sve njihove tvrdnje demantovala i pozvala nadležne da ispitaju sve optužbe na njen račun.

Prosvjetna inspekcija obavila je nadzor prošle sedmice, ali još nije poznato šta je utvrđeno.

  • 28 đaka uči u osnovnoj školi u Matarugama

Bonus video: