Podgorica: Na automobilima često lažni nalozi za parking

“Lažni nalozi za parking su ranije često ostavljani na parkingu u centru, a sad kod fakulteta MBS kod „Palade”
88 pregleda 4 komentar(a)
parking, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
parking, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.03.2015. 06:49h

Parking kod tržnog centra “Palada” trenutno je “omiljena” lokacija prevaranata koji na vozila građana stavljaju lažne naloge za plaćanje parkinga.

Ranije su to često radili na parkingu u centru grada kod “Beka”.

Iz “Parking servisa” je “Vijestima” nezvanično rečeno da nije rijetkost ni da sugrađani kaznu sa svoga automobila prebace na vozilo parkirano pored njihovog, ne razmišljajući čiji je broj tablica upisan na nalogu.

“Lažni nalozi za parking su ranije često ostavljani na parkingu u centru, a sad kod fakulteta MBS kod “Palade”. Građani nam se rijetko jave, jedino ukoliko su baš pogođeni kaznom, pa nam se obrate iz protesta. Obično saznamo za to iz sporednih izvora”, kazao je sagovornik iz “Parking servisa”.

On je istakao da se iz „Parking servisa” nisu obraćali policiji, jer im je za prijavu potreban materijalan dokaz. Građani, kako je naveo, neće da im ostave lažne naloge, već misle da je dovoljno da predstavnike preduzeća o tome samo obavijeste.

“Nekad se ispostavi da je iza lažnog naloga neslana šala, ali, ipak, ima i dosta prevaranata”, kazao je sagovornik “Vijesti”. Žrtva šale bila je i Podgoričanka, koja je juče zvala redakciju našeg lista, požalivši se da je na automobilu, parkiranom na parkingu ispred Lovćen banke, zatekla lažni nalog za plaćanje kazne.

S obzirom na to da je na uplatnici bio naziv firme i broj žiro-računa na koji je trebalo uplatiti 30 eura, sugrađanka je uvidjela da kazna ne može imati nikakve veze sa “Parking servisom”.

Vlasnik firme, kojoj je na lažnom nalogu trebalo uplatiti 30 eura, kazao je “Vijestima” da je svratio u banku da plati ratu za kredit, ali kada je vidio vozilo za koje je mislio da je vlasništvo njegovog prijatelja, nije odolio da mu ne “napiše kaznu”.

“Mercedes” A klase, bordo boje, kojih nema puno u Podgorici i koji je kupljen u istoj radnji je, kako se ispostavilo, pripadao sugrađanki, a ne njegovom prijatelju, što je vlasnica vozila i potvrdila.

Bonus video: